• O companie auto vrea să investească la Cluj-Napoca.
  • ZF scrie că Skoda ar fi interesată să deschidă o fabrică în Transilvania.
  • Dacia va lansa un nou model electric peste patru ani, cel mai devreme.
  • România are 782 de stații de încărcare pentru 100.000 de mașini electrice și hibrid.
  • Până în 2035 vor fi 130 de milioane de vehicule electrice în Europa, o provocare pentru rețeaua electrică.
  • Mercedes și Audi au ocolit România și au deschis fabrici în Ungaria.

De Valentine’s Day, aflăm că grupul Volkswagen i-ar putea face o declarație de dragoste României. O companie din industria auto este interesată să investească la Cluj, în viitorul parc Tetarom V.

Skoda ar putea fi numele constructorului, scrie ZF, potrivit datelor din piață. Grupul Volkswagen a mai cochetat cu România și acum trei-patru ani.

La noi, Skoda a fost anul trecut pe locul șapte la vânzări de automobile și vehicule comerciale. În lume, a vândut aproape 900 de mii de mașini, cele mai multe în Germania și Rusia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Avem vești și despre Dacia. Va avea un nou model electric cel mai devreme peste patru ani. Până atunci, autoritățile au timp să mărească rețeaua de stații de încărcare. Acum sunt 782 pentru aproape 100 mii de vehicule electrice și hibrid.

Primăria Sectorului 1 promite o revoluție: peste 700 de stații de încărcare electrică până la sfârșitul anului. Creşterea numărului de vehicule electrice ar putea pune probleme rețelei din Europa. De la cinci milioane de automobile și vehicule comerciale câte sunt acum, ele vor ajunge la 130 de milioane în următorii 13 ani, spun studiile.