O monedă virtuală românească se lansează miercuri. Pe ce platformă va fi tranzacționată

O monedă virtuală românească se lansează miercuri pe o platformă internaţională de exchange, care are peste patru milioane de utilizatori, cei mai mulţi din Asia şi Statele Unite.

Lanceria.io, prima platformă de freelancing 2.0 din lume, construită de trei români, anunţă listarea LANC, token care va deveni disponibil pentru tranzacţionare pe bursa DigiFinex începând de miercuri, de la ora 11.00.

„LANC va susţine Lanceria.io, platformă pentru freelanceri care va accepta în premieră şi plata în criptomonede, datorită tehnologiei blockchain care stă la baza proiectului. Aşteptăm cu nerăbdare tranzacţionarea acestei monede, care a beneficiat de susţinere mult peste aşteptări, în condiţiile în care a strâns peste un milion de dolari în doar două săptămâni de la înfiinţarea firmei”, a declarat Robert Tudor, COO Lanceria.io.

Potrivit unui comunicat al companiei, proiectul a trecut prin două runde de finanţare. Prima s-a desfăşurat în data de 7 mai, când a atras circa 250.000 de dolari, echivalentul a 50 de milioane de monede. O săptămână mai târziu, cele 100 de milioane de monede puse în vânzare au atras aproximativ 1 milion de dolari de la comunitatea creată în jurul proiectului.

Moneda românească LANC va putea fi folosită pe platforma Lanceria.io, primul marketplace pentru freelanceri construit pe tehnologia blockchain, susţinut de inteligenţa artificială.

Cu alte cuvinte, va permite plăţi în sistem hibrid, atât prin FIAT, cât şi criptomonede, astfel încât freelancerii să încaseze banii de la angajatori mai rapid şi să scape de comisioanele percepute în general de astfel de platforme, se mai arată în comunicat. Pe de altă parte, şi angajatorii care caută servicii oferite de freelanceri vor beneficia de reducerea acestui tip de taxe cu 95%. În plus, inteligenţa artificială va facilita o suprapunere aproape exactă a nevoilor angajatorilor cu ofertele freelancerilor înscrişi în platformă, care vor avea şi ocazia să discute într-o anticameră virtuală.

Platforma se află într-o fază accelerată de dezvoltare şi sperăm să încheiem primele teste în mai puţin de trei luni. Tendinţa de migrare spre freelancing e în creştere în toate statele dezvoltate, mai ales în urma pandemiei, când angajaţii vor tot mai mult timp liber, dar şi să rămână cu cât mai mulţi bani”, a mai spus Robert Tudor.

Lanceria.io e fondată de antreprenorii români Florin Mitu, Sebastian Săraru şi Robert Tudor şi se adresează freelancerilor şi angajatorilor din toată lumea şi din toate domeniile de activitate.

DigiFinex, platforma internaţională de exchange care va găzdui moneda digitală LANC, are peste patru milioane de utilizatori, cei mai mulţi din Asia şi Statele Unite. E destinată tranzacţionării de criptomonede şi tokeni şi rulează un volum între două şi şase miliarde de dolari de zi.

Exit mobile version