• O nouă tehnologie promite să descompună și recicleze complet deșeurile.
  • Nestle și L’Oreal spun că toate ambalajele vor fi reutilizabile, reciclabile sau compostabile.
  • P&G folosește mai mult de o jumătate de milion de tone de propilenă pe an.

Nestle promite că până în 2025, nu va mai folosi în produsele sale niciun plastic care nu este reciclabil. Tot până în 2025, L’Oreal spune că toate ambalajele sale vor fi „reîncărcate, reutilizabile, reciclabile sau compostabile”. Și până în 2030, Procter and Gamble se angajează că își va reduce la jumătate utilizarea rășinii plastice din petrol.

Pentru a ajunge acolo, aceste companii, și nu doar ele, promovează o nouă generație de instalații de reciclare, numită reciclare „avansată” sau „chimică”, care promite să recicleze mult mai multe produse decât pot fi reciclate astăzi. Noua tehnologie este salutată de industria materialelor plastice ca o soluție la o problemă globală a deșeurilor.

În prezent, reciclarea se face prin topirea deșeurilor de plastic. Noii operatori de reciclare avansată spun că pot descompune plasticul mult mai mult, în blocuri moleculare mai mici și îl pot transforma în plastic nou.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ce le motivează pe Procter & Gamble, Nestlé și L’Oréal

Multe dintre produsele lor sunt fabricate din polipropilenă, un plastic pe care îl transformă într-o multitudine de produse folosind coloranți și materiale de umplutură. P.G. a spus că folosește mai mult de o jumătate de milion de tone de propilena pe an.

Industria materialelor plastice crede că aceste proiecte, odată ce vor începe, vor aduce lumea mai aproape de o economie „circulară”, în care lucrurile sunt refolosite din nou și din nou.

Citește și