• Azi e un prilej de a conștientiza cât de important e comportamentul față de mediu.
  • Mircea Fechet: Luna aceasta se colectează câte 2 milioane de ambalaje în fiecare zi.
  • 18 martie e un îndemn de a recicla gunoiul pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Astăzi e Ziua Mondială a Reciclării, un prilej de a conștientiza importanța comportamentului responsabil față de mediu. Un îndemn de a recicla gunoiul ca să îmbunătățim calitatea aerului și a apei și să luptăm împotriva schimbărilor climatice. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, spune că noi stăm bine! Dacă în ianuarie am colectat două milioane de ambalaje, în martie colectăm două milioane în fiecare zi.

„În primul rând, trebuie generată această infrastructură care să ajute colectarea. Astăzi vorbim despre colectarea deșeurilor provenite din ambalaje. Tot ce vedem pe raft trebuie să fie marchetat ca ambalaj care poate fi parte din colectare. Ce ne lipsește cu adevărat este colectarea deșeurilor domestice, cum ar fi cele pe care le aruncăm la coșul de gunoi sau stradal pentru că, din păcate, România este codașă la colectarea deșeurilor domestice, undeva la 13-15% colectăm, reciclăm mult mai puțin decât colectăm”, a explicat Octavian Berceanu, specialist în politici publice de mediu.

În fiecare an, reciclarea reduce 700 milioane de tone de emisii de CO2. De asemenea, asigură până la 40 % din materia primă pentru industrie. Sticla și metalul pot fi refolosite la infinit, prin acest proces. Reciclarea hârtiei și lemnului salvează păduri și ecosisteme. Plasticul recuperat înseamnă mai puțin petrol folosit la producerea de material plastic nou.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și