• Un astfel de oraș construit de la 0 este o oportunitate unică de a dezvolta tehnologii viitoare, inclusiv un sistem de operare digital pentru infrastructura orașului.
  • Primii dintre cei 2.000 de rezidenți anticipați sunt acum tot mai aproape să se mute până la sfârșitul anului.
  • Producătorul auto Toyota a muncit din greu pentru a construi orașul.

Woven City, orașul futurist anunțat pentru prima dată în 2021, situat la doar câțiva kilometri distanță de Muntele Fuji, este tot mai aproape de finalizare. Primii dintre cei 2.000 de rezidenți anticipați sunt acum tot mai aproape să se mute până la sfârșitul anului.

Producătorul auto Toyota a muncit din greu pentru a construi orașul și se așteaptă să adune date din utilizarea mașinilor fără șofer, ghidate de senzori în lumini, clădiri și drumuri din oraș.

Woven City este de așteptat să prezinte „case inteligente” care funcționează aproape în întregime pe hidrogen, reducând emisiile, astfel încât orașul futurist, cu prețul de 10 miliarde de dolari, va fi cât mai durabil și ecologic posibil.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Clădirile, construite în stil tradițional japonez din lemn

Akio Toyoda, președintele Toyota, a declarat că un astfel de oraș construit de la 0 este o oportunitate unică de a dezvolta tehnologii viitoare, inclusiv un sistem de operare digital pentru infrastructura orașului

„Cu oamenii, clădirile și vehiculele conectate și comunicând între ele prin date și senzori, vom putea testa tehnologia AI conectată atât în ​​tărâmul virtual, cât și în cel fizic, maximizându-i potențialul„ spune Akio.
Pe lângă această tehnologie de ultimă oră, majoritatea clădirilor din oraș vor fi construite în stil tradițional japonez din lemn.

Vestea finalizării iminente a proiectului vine la scurt timp după ce au fost împărtășite fotografiile cu progresele înregistrate în proiectul uriaș „oraș oglindă” al Arabiei Saudite, The Line.Și că am ajuns aici vreau să-ți reamintesc că orașul este proiectat să nu aibă mașini, străzi sau emisii de carbon și se intenționează că va avea nouă milioane de locuitori.

Planul este ca orașul să fie alimentat în întregime cu energie regenerabilă. Acesta va consta din trei straturi, unul la suprafață pentru pietoni, unul subteran pentru infrastructură și altul subteran pentru transport. Inteligența artificială va monitoriza orașul și va folosi modele predictive și de date pentru a găsi modalități de a îmbunătăți viața de zi cu zi pentru cetățenii săi, rezidenții fiind plătiți pentru transmiterea datelor către The Line.

Citește și