• Alertele flexibile îndeamnă oamenii să își reducă consumul de energie în orele de după-amiază și de seară, atunci când rețeaua este cea mai solicitată din cauza cererii ridicate.
  • California ISO le-a cerut oamenilor să folosească mai puțină energie între orele 16.00 și 21.00.
  • Între timp, California ISO a avertizat că incendiile în curs de desfășurare.

Operatorul rețelei electrice din California a cerut populației să economisească energie pentru a șasea zi consecutiv, în timp ce statul se confruntă cu temperaturi record. Operatorul independent de sistem din California (ISO) a declarat că ar putea avea loc pene de curent în stat dacă nu se respectă indicațiile din alertele flexibile.

În timpul unei alerte flex, consumatorii sunt îndemnați să își reducă consumul de energie în orele de după-amiază și seara, când rețeaua este cea mai solicitată din cauza cererii ridicate. În cadrul celei mai recente alerte, oamenii au fost rugați să folosească mai puțină energie între orele 16:00 și 22:00, ora locală, luni (între miezul nopții și 6:00, ora Regatului Unit, marți).

Anterior, California ISO le-a cerut oamenilor să folosească mai puțină energie între orele 16.00 și 21.00, ora locală, sâmbătă și duminică, când cererea a crescut foarte mult, iar temperaturile erau încă în creștere.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Oamenii sunt îndemnați să economisească energie în timpul perioadelor de alertă flexibile, reglându-și termostatele la 25C sau mai mult, nefolosind aparatele electrocasnice importante, cum ar fi mașinile de spălat vase și mașinile de spălat rufe, și stingând luminile inutile.

În cadrul unei conferințe de presă, când au fost anunțate alertele pentru sâmbătă și duminică, președintele ISO California, Elliot Mainzer, a declarat: Când ne aflăm într-o situație ca aceasta, în care ne aflăm chiar la limita capacității sistemului și avem amenințări la adresa fiabilității din cauza incendiilor și a faptului că centralele de generare sunt deconectate, această cerere flexibilă a consumatorilor, acest răspuns, poate face diferența între a lăsa lumina aprinsă sau nu. Ultima alertă vine după ce mai multe generatoare au fost scoase din funcțiune din cauza temperaturilor extreme din stat, relatează Los Angeles Times.

Între timp, California ISO a avertizat că incendiile în curs de desfășurare și potențialele noi incendii ar putea solicita și mai mult rețeaua de energie electrică prin paralizarea liniilor și alte generatoare. Duminică, luni și marți, în special, se anunță a fi cele mai dificile din acest val de căldură, a declarat agenția într-un comunicat de presă.

Serviciul Național de Meteorologie a avertizat că temperaturile din California ar putea ajunge la 46C până la mijlocul săptămânii. Aceasta vine după ce orașul San Diego, din sudul Californiei, a fost sufocat sâmbătă de o temperatură record de 35C.

Între timp, pompierii din comitatul Siskiyou din nordul Californiei se luptă cu un incendiu care s-a soldat cu doi morți și a determinat mii de oameni să-și evacueze casele.