• Un agent de vânzări de la Central China Real Estate care a răspuns la numărul de telefon de pe anunţ a declarat că promoţia, destinată în principal fermierilor din regiune, a început luni şi se va încheia pe 10 iulie.
  • Ansamblul din provincia centrală Henan oferă locuinţe cu preţuri cuprinse între 600.000 şi 900.000 de yuani, a declarat agentul care a refuzat să îşi dea numele.
  • La sfârşitul lunii trecute, un alt anunţ publicitar al Central China spunea că doritorii de case dintr-un alt proiect imobiliar ar putea face plăţi iniţiale în usturoi de 5 yuani pe catastif.

Un dezvoltator imobiliar disperat că piaţa imobiliară chineză este în curs de slăbire a venit cu o promoţie inedită pentru a atrage cumpărători, oferindu-se recent să accepte grâu şi usturoi ca avans.

Un anunţ al companiei Central China Real Estate, cu sediul în Henan, care avea în titlu „schimbăm grâul pe casă”, spune că cumpărătorii pot folosi recolta, la preţul de 2 yuani pe catty, o unitate de masă chineză egală cu aproximativ 500 de grame, pentru a compensa un avans de până la 160.000 de yuani (23.900,22 dolari) într-unul dintre proiectele sale.

Un agent de vânzări de la Central China Real Estate care a răspuns la numărul de telefon de pe anunţ a declarat că promoţia, destinată în principal fermierilor din regiune, a început luni şi se va încheia pe 10 iulie. Ansamblul din provincia centrală Henan oferă locuinţe cu preţuri cuprinse între 600.000 şi 900.000 de yuani, a declarat agentul care a refuzat să îşi dea numele.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Imobiliare și pe usturoi

La sfârşitul lunii trecute, un alt anunţ publicitar al Central China spunea că doritorii de case dintr-un alt proiect imobiliar ar putea face plăţi iniţiale în usturoi de 5 yuani pe catastif.

Promoţia pentru usturoi a atras 852 de vizite şi 30 de tranzacţii care au implicat 860.000 de căsuţe de usturoi în cele 16 zile în care a fost disponibilă, potrivit anunţului, potrivit Reuters.

Preţul pieţei angro atât pentru usturoi, cât şi pentru grâu este de 1,5 yuani pentru 500 de grame.

Dezvoltatorii imobiliari se străduiesc să stimuleze vânzările după o scădere a tranzacţiilor în perioada ianuarie-mai, în condiţiile în care restricţiile stricte ale Chinei COVID-19 combinate cu îngrijorările legate de o corecţie imobiliară mai profundă umbresc obiectivul de creştere economică de 5,5% stabilit de Beijing pentru 2022.

Dezvoltatorii au venit și cu alte oferte

Promoţiile mai frecvente ale dezvoltatorilor includ parcări gratuite sau renovări după cumpărare.

Oraşele din China au introdus anul acesta sute de măsuri de relaxare în domeniul imobiliar pentru a revigora un sector care reprezintă un sfert din producţia totală a celei de-a doua economii din lume.

Astfel de măsuri includ plăţi iniţiale mai mici, subvenţii şi condiţii mai bune pentru gospodăriile cu mai mult de un copil.

Agenţii imobiliari au declarat că sentimentul cumpărătorilor începe să se îmbunătăţească, dar că este prea devreme pentru a numi un punct de cotitură din cauza numeroaselor incertitudini economice cu care se confruntă China.

„Unele se vând destul de bine. Acestea sunt cele care oferă reduceri de preţ sau promoţii”, a declarat Andy Lee, director executiv la agenţia imobiliară Centaline China.