• China face apel la mecanismele ONU pentru drepturile omului.
  • SUA, Canada și Australia au o istorie îndelungată în ceea ce privește adoptarea unor politici de epurare etnică și genocid cultural.
  • China îndeamnă aceste țări să facă față crimelor istorice și problemelor de astăzi.

China și-a exprimat luni îngrijorarea cu privire la încălcările drepturilor femeilor și fetelor indigene din Statele Unite, Canada și Australia. O delegație chineză a exprimat clar această poziție în cadrul unui dialog interactiv care a urmat prezentării unui raport al lui Reem Aslam, raportor special al ONU privind violența împotriva femeilor, cauzele și consecințele acesteia, în cadrul celei de-a 50-a sesiuni ordinare a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care se desfășoară în prezent la Geneva.

În raportul său, raportoarea specială a subliniat violența la care au fost supuse femeile indigene implicate în politică în SUA, obstacolele cu care se confruntă femeile și fetele indigene din SUA în căutarea justiției, rata mare de încarcerare a femeilor indigene din Australia, genocidul comis de Canada împotriva populației sale indigene și discriminarea de gen din Legea indienilor din Canada.

Citând astfel de încălcări ale drepturilor omului, delegația chineză și-a exprimat îngrijorarea profundă. SUA, Canada și Australia au o istorie îndelungată în ceea ce privește adoptarea unor politici de epurare etnică și genocid cultural împotriva populațiilor lor indigene, iar discriminarea rasială gravă și sistematică există și astăzi, a declarat delegația chineză, adăugând că femeile și fetele indigene din aceste țări sunt oprimate, discriminate și expuse unui risc serios de violență.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

China îndeamnă aceste țări să facă față crimelor istorice și problemelor de astăzi, să ia măsuri practice pentru a elimina discriminarea și violența împotriva femeilor și fetelor indigene, să desfășoare anchete privind actele de violență pentru a trage la răspundere autorii și să ofere ajutor și compensații victimelor, a mai spus delegația.

China face apel la mecanismele ONU pentru drepturile omului să acorde în continuare atenție problemelor menționate anterior, a adăugat aceasta.