• US Copyright Office a făcut publice comentariile unor companii precum Meta, Google, Microsoft, Adobe, Hugging Face.
  • Mesajul companiilor e același: nu consideră că trebuie să plătească pentru materialul cu care antrenează A.I.
  • În ultimul an au avut loc nenumărate procese legate de încălcarea drepturilor de autor.

2023 a fost anul inteligenței artificiale. Cu toate beneficiile acesteia, progresul A.I. a generat și o sumedenie de procese. Creatorii de conținut au dat în judecată companiile producătoare pentru că s-au folosit de materialele protejate prin copyright pentru antrenarea A.I. Acum, oficiul american pentru copyright publică răspunsul companiilor.

US Copyright Office a făcut publice comentariile unor companii precum Meta, Google, Microsoft, Adobe, Hugging Face, StabilityAI sau Anthropic, precum și Apple. Deși există abordări diferite în punctul de vedere exprimat, ideea este similară: companiile nu cred că ar trebui să plătească pentru a antrena inteligența artificială cu conținut protejat de drepturile de autor. Sunt mai multe procese intentate companiilor care sunt acuzate că au folosit integral cărți sau alte materiale pentru antrenarea A.I.-ului.

Apple spune: În acele cazuri în care dezvoltatorul uman controlează elementele din out și deciziile de modificare sau îmbunătățire a codului sugerat, codul final din interacțiunea dezvoltatorului cu tool-ul va avea suficientă originalitate pentru a fi apărat de drepturile de autor. Companiile nu consideră că ar trebui să plătească pentru aceste materiale pentru că rezultatul care provine de la platforma cu AI este suficient de diferit față de materialul original.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și: