• Muzica a crescut cu 34% pe streaming față de anul trecut.
  • Sunt tot mai populare genurile country, latin și world.
  • Taylor Swift este artistul care domină topurile din SUA.

Muzica a devenit ocupația zilnică a oamenilor. Se ascultă tot mai multe genuri muzicale și limba engleză pierde teren în SUA. Industria muzicală globală a înregistrat un record de 4 trilioane de stream-uri în 2023. Dar mai multe detalii ne aduce acum, colegul meu, Felix Damian, ediotr Aleph News.

Ce genuri muzicale au crescut cel mai mult?

Genurile country, Latin și world (inclusiv J-pop, K-pop și Afrobeats) au avut cea mai mare creștere în 2023. Genurile country, Latin și world (inclusiv J-pop, K-pop și Afrobeats) au fost cele care au înregistrat cea mai mare creștere în 2023.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Taylor Swift a fost unul dintre cei mai ascultați artiști în 2023, având o prezență semnificativă în topurile muzicale din SUA. În genul muzicii regionale mexicane, artiști precum Peso Pluma, Eslabon Armado, Junior H și Fuerza Regida au fost de asemenea foarte populari, înregistrând un număr mare de stream-uri.

Cum reprezintă ascensiunea muzicii în alte limbi decât engleză?

Muzica în limba spaniolă a crescut cu 3.8% în top 10.000 de melodii în SUA, în timp ce cota muzicii engleze a scăzut cu 3.8%.

„Ella Baila Sola” de Armado și Peso Pluma a depășit un miliard de stream-uri pe Spotify în mai puțin de un an și a devenit primul hit regional din Top 10 mexican de pe toate genurile Billboard Hot 100, ajungând pe locul 4 – mai târziu, colaborarea lui Bad Bunny cu Grupo. Frontera, „Un x100to”, a ajuns numărul 5.

În ceea ce privește Taylor Swift din toate: Persoana anului 2023 din Time a reprezentat 1,79% din piața din SUA, reprezentând 1 din 78 de streamuri audio la cerere din SUA.

Care este starea genului hip-hop în SUA? Hip-hop-ul continuă să domine stream-urile din SUA, reprezentând 25.5% din total. Stream-urile pentru melodiile R&B și hip-hop actuale au scăzut cu 7.1% din 2022, în timp ce melodiile mai vechi – au crescut cu 11,3%.

Citește și