• Un studiu al specialiștilor în securitate cibernetică arată că furtul de date va crește în 2024.
  • Atacatorii urmăresc câștigurile financiare și obținerea unor venituri pasive.
  • Cele mai vizate industrii sunt cele de producții urmate de instituțiile medicale.

Furtul de date din mediul digital va crește în anul 2024, arată studiile publicate de Bitdefender. În trecut, atacatorii lansau amenințări cibernetice pentru distracție sau pentru a crea situații haotice, însă situația s-a înrăutățit. Astăzi, hackerii urmăresc câștigurile financiare și obținerea unor venituri pasive în urma atacurilor.

Cele mai vizate industrii sunt cele de producție, iar instituțiile medicale și birourile de avocatură sunt, de asemenea, pe lista celor vulnerabile. Totodată, experții anticipează că studiourile de jocuri pot înregistra mai multe atacuri în următoarele 12 luni.

Cât de dese sunt aceste atacuri față de 2023?

„Atacurile de tip ransomware au devenit mai dese în acest an. Aceste atacuri se limitau la blocarea sistemelor și cererea unei recompense. Atacatorii folosesc acum accesul pentru a fura date pe care le folosesc drept șantaj. Numărul lor este dificil de estimat. Atacurile din spațiul public sunt o fracție foarte mică din numărul lor real.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Business-urile afectate sunt cele din domeniul sănătății. Ne așteptăm să vedem atacuri asupra cabineturilor de avocatură. Atacatorii au început să extragă date din anumite cazuri și să contacteze respectivii clienți pentru a-i amenința”, a declarat Silviu Stahie, specialist în securitate informatică, pentru Aleph News.

Citește și