• Ministerul de Finanțe derulează o nouă rundă de emisiuni de titluri de stat Fidelis până pe 17 aprilie.
  • Dobânzile pentru titlurile de stat ajung până la 7% în lei pe an sau 4% pentru împrumuturile în euro.
  • Statul a strâns de la populație peste 5 miliarde de euro prin cele 15 runde de emisiuni de titluri de stat Fidelis și Tezaur.

De astăzi și până pe 17 aprilie poți împrumuta Guvernul Ciolacu, pentru că Ministerul de Finanțe derulează o nouă rundă de emisiuni de titluri de stat Fidelis. Prin intermediul celor 15 oferte derulate începând cu august 2020, Ministerul Finanţelor a atras de la populaţie peste 26,2 miliarde lei (5,3 miliarde euro). La fel ca toate celelalte emisiuni Fidelis, şi aceasta va ajunge la Bursa de Valori Bucureşti, notează Ziarul Financiar.

Ce randamente obțin dacă împrumut guvernul Ciolacu prin titlurile de stat?

„Randamentele sunt bunicele, spre exemplu există o dobândă de 6% pentru finanțarea în lei cu scadență pe aprilie 2025, o dobândă de 7% pentru donatorii de sânge, cu aceeași scandeță și 6,85% pentru titlurile de stat în lei cu scandeță în aprilie 2027. Pentru euro, dobânzile sunt mai mici. Spre exemplu 4% sau 5% cu scandența în 2025, respectiv 2029”, a declarat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, pentru Aleph News.

Cum sunt randamentele față de dobânzile la depozite bancare?

„În acest moment sunt mai bune pentru că, în ultimii ani, titlurile de stat au devenit o variantă mai bună pentru a economisi bani. Randamentele sunt mai mici decât ce ne-a oferit indicele, anul trecut”, a adăugat acesta.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și