• Experții au numit orașele care au generat cele mai multe venituri din turism în 2022, potrivit ATOR.
  • Parisul se află în fruntea listei.
  • Argintul merge la Beijing, iar bronzul la Orlando.

Experții au numit orașele care au generat cele mai multe venituri din turism în 2022, potrivit ATOR. Potrivit unui studiu comun al Consiliului Mondial pentru Călătorii și Turism (WTTC), Oxford Economics și Visa, Parisul se află în fruntea listei. Contribuția industriei la economia capitalei franceze este de aproape 36 de miliarde de dolari.

Argintul merge la Beijing, iar bronzul la Orlando. Top 10 include și orașele chineze Shanghai și Guangzhou, Las Vegas, New York, Tokyo, Mexico City și Londra.

„Studiile WTTC arată că popularitatea turismului urban se redresează. Și există motive obiective pentru aceasta: aceste destinații pot oferi turiștilor o varietate mai mare de opțiuni de cazare, activități, divertisment și cumpărături”, notează asociația.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În plus, compania a făcut o prognoză pentru cele mai profitabile orașe în 2032. Potrivit concluziilor analiștilor, peste 10 ani, pe listă se va afla pe primul loc Beijingul, iar Parisul va cădea pe locul trei. Shanghai va ocupa locul al doilea, Orlando locul al patrulea, iar Las Vegas va rămâne pe locul al cincilea.