- HoReCa este grav afectată de restricţii.
- Majoritatea patronilor se bucură că au bani să îşi poată plăti angajaţii.
- Ce se va întâmpla mai departe vom vedea, în funcţie de numărul de îmbolnăviri.
Adrian Stan este unul dintre proprietarii restaurantului Bite. Spune că fără deschiderea la interior restaurantul poate rezista până la 8 luni de zile. Până acum restaurantul a pierdut 1 milion de lei.
Advertisment
„Abia aşteptăm să vină ziua de luni să ne deschidem la interior, pentru că la exterior este destul de inconfortabil să iei masa. Să recuperăm pierderile cauzate până acum cred că ne va lua cel puţin un an de zile. Nu am avut angajaţi în şomaj tehnic, nu am dat oameni afară, am susţinut din surse proprii”, spune Adrian Stan.
Scutirea taxei pe profit este irelevantă, spune Adrian. În prezent nu există profit, există doar pierderi.
Recomandări
„Într-adevăr este şi pasiune, dar în primul rând e un business şi un business trebuie să producă bani. Când nu mai produce bani, nu îl mai faci. Aceste granturi sunt bine lăudate şi promovate de Guvern, dar dacă vă uitaţi mai bine în spatele lor, lucrurile nu sunt aşa de roz precum sunt prezentate. Mulţi pun banii înaintea sănătăţii sau a siguranţei şi aici e o problemă. Bani nu facem. Dar suntem fericiţi că ne piutem plăti angajaţii”, a explicat acesta.
Partenerii noștri