- Australienii se confruntă cu penuria de produse alimentare din cauza inundațiilor recente.
- Se așteaptă ca lipsurile de fructe și legume să dureze încă șase săptămâni.
- S-ar putea ca producția de salată să întârzie ceva mai mult, deoarece este destul de fragilă.
Australienii sunt avertizați să se aștepte la o cantitate mai mică de fructe și legume în supermarketuri pentru încă șase săptămâni, producția fiind așteptată să revină la normal până în septembrie. Potrivit The Guardian, directorul executiv interimar al Federației Naționale a Fermierilor, Ash Salardini, a spus că problema rafturillor goale pote fi direct legată de vremea nefavorabilă de la începutul acestui an.
Advertisment
„În timpul lunilor de iarnă, de acolo obținem cele mai multe fructe și legume… în patru până la șase săptămâni, restul Australiei ar trebui să aibă unele dintre aceste fructe și legume”, a spus Salardini.
Cu toate acestea, el a avertizat că, odată ce vor fi disponibile mai multe fructe și legume, ar putea exista în continuare perturbări ale lanțului de aprovizionare pentru a le aduce pe piață. Într-un mesaj adresat joi cumpărătorilor, Woolworths a avertizat asupra penuriei extreme de fructe și legume.
Recomandări
Marele gigant australian de supermarketuri a spus că dovleceii, fasolea verde, roșiile, salata, spanacul, ceapa de primăvară și fructele de pădure se vor regăsi într-o cantitate mică până în iulie. Vremea nefavorabilă a afectat, de asemenea, stocurile de ierburi proaspete.
Directorul general de fructe și legume de la Woolworths, Paul Turner, a declarat că mulți cultivatori încă resimt efectele ploilor abundente de la începutul anului. Potrivit lui, acest lucru a întârziat plantarea și recoltarea culturilor, iar disponibilitatea redusă continuă să fie oprită din cauza temperaturilor scăzute.
Tyson Cattle, un purtător de cuvânt al AusVeg, a declarat că, deși aprovizionarea ar putea reveni la normal în următoarele luni, se așteaptă ca prețul fructelor și legumelor să fie ridicat.
„Toate costurile de producție ale producătorilor au crescut considerabil, așa că nu ne vom întoarce la nivelurile de preț anterioare, având în vedere că costurile producătorilor au crescut… cu 35% până la 40%„, a spus el.