• Peste 50% dintre investitorii străini evaluează negativ economia românească.
  • Încrederea scade din cauza noilor taxe, deși există creștere economică.
  • Autoritățile ar trebui să atragă investiții, nu doar să crească taxarea.

Conform Consiliului Investitorilor Străini, peste 50% dintre membri consideră că mediul economic din România s-a înrăutățit, ajungând la cel mai scăzut nivel al ultimilor 7 ani. Scăderea dramatică a încrederii în doar câteva luni este atribuită noilor măsuri fiscale, deși România continuă să aibă creștere economică.

Prin urmare, specialiștii recomandă autorităților să găsească modalități de a stimula noi investiții, nu doar de a spori taxarea companiilor existente.

„Face ceva guvernul, alungă investitorii. Asta s-a întâmplat. În urma acestui pachet fiscal, care a luat pe nepregătite tot mediul de business, cu siguranță, investitorii își pierd încrederea în stabilitate, predictibilitate, pentru că acesta este unul din cei mai importanți piloni pe care se clădește o viitoare investiție. La noi, începând cu 2017, 2018 încoace, nu pot să nu remarc că a fost aproape tot timpul vorba de guverne PSD, dar iată, și PNL. Mediul de business s-a trezit cu diferite ordonanțe de urgență”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

Citește și