• Altman se va alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”.
  • Între timp, fostul director executiv al Twitch, Emmett Shear, va deveni noul șef al OpenAI.
  • Sam Altman a fost demis după ce consiliul de administrație și-a pierdut încrederea.

Sam Altman se va alătura Microsoft, a anunțat gigantul tehnologic, punând capăt speculațiilor că s-ar putea întoarce la OpenAI la doar 48 de ore de la înlăturarea sa haotică, scrie BBC.

Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a scris pe X, fostul Twitter, că Altman se va alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”. Între timp, fostul director executiv al Twitch, Emmett Shear, va deveni noul șef al OpenAI.

Shear a confirmat această veste pe X. Scriind pe platforma numită anterior Twitter, el a numit postul o oportunitate unică în viață”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Dar a adăugat că modul în care a fost demis Altman a fost tratat foarte prost” și a afectat grav încrederea noastră”. Vineri, consiliul de administrație l-a demis pe Sam Altman, în vârstă de 38 de ani, spunând că și-a pierdut încrederea în el, și a numit-o pe Mira Murati, directorul de tehnologie al OpenAI, în calitate de director executiv interimar. Luni dimineață, presa americană a anunțat că Shear va prelua conducerea.

Șeful AI, Sam Altman, demis după ce consiliul de administrație și-a pierdut încrederea

Altman a ajutat la lansarea firmei, care a creat popularul robot ChatGPT, în 2015, și a fost imaginea ascensiunii firmei. El este considerat una dintre cele mai influente figuri din domeniul inteligenței artificiale generative (AI), care se află în creștere rapidă, iar demiterea sa a provocat o undă de șoc în întreaga industrie.

Aceasta a provocat o revărsare de sprijin din partea șefilor din Silicon Valley, inclusiv a fostului director executiv al Google, Eric Schmidt, care l-a numit pe dl Altman un erou al meu” și a spus că acesta a schimbat lumea noastră colectivă pentru totdeauna”.

Citește și