• Pfizer va cheltui aproximativ 5,4 miliarde de dolari pentru a cumpăra Global Blood Therapeutics.
  • Pfizer a declarat luni că achiziția îi va spori capacitățile în domeniul hematologiei rare.
  • Global Therapeutics produce comprimatele Oxybryta pentru tratarea anemiei celulelor rare.

Gigantul american Pfizer Inc. a ajuns la un acord pentru a cumpăra Global Blood Therapeutics Inc. pentru 5,4 miliarde de dolari sau 68,50 dolari pe acțiune în numerar, potrivit unui raport publicat luni de Wall Street Journal, scrie baha.com.

Confirmând rapoartele anterioare, surse familiare cu acordul au declarat pentru publicația citată că anunțul oficial va fi făcut probabil în cursul zilei de astăzi.

Global Blood Therapeutics este cunoscută pentru că deține unul dintre tratamentele rare pentru boala celulelor secerătoare, pe care Pfizer a mai încercat să îl realizeze, dar fără succes.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

Alături de compania din San Francisco, Novartis AG vinde și ea un tratament pentru crizele de durere la pacienții cu celule severe.

Pfizer a anunțat, de asemenea, în aprilie, o achiziție mai mică pentru a cumpăra compania privată ReViral Ltd., care dezvoltă un tratament pentru virusul sincițial respirator.

Vaccinul și tratamentul COVID-19, cel mai bine vândut de Pfizer Inc. au lăsat producătorul de medicamente din New York City plin de bani pe care să-i cheltuiască pentru a face o senzație de achiziție. Vaccinul și tratamentul au adus încasări de peste 16 miliarde de dolari combinate doar în cel de-al doilea trimestru recent încheiat.

Acțiunile Global Blood Therapeutics Inc. cu sediul în apropiere de San Francisco, au crescut cu 4% înainte de deschiderea ședinței. Acțiunile Pfizer au rămas practic stabile.