• Cercetătorii au făcut un top al orașelor cu cele scumpe locuințe.
  • Cercetătorii americani spun că cererile au crescut în pandemie.
  • Hong Kong este primul oraș din clasamentul celor mai scumpe case.
  • Sydney ocupă al doilea loc în topul celor mai scumpe locuințe.
  • Orașele americane ocupă primele 5 locuri din topul prețurilor mari.

Să fii la casa ta într-un oraș mare – nu-i la fel de ușor cum vezi în Sex and the City. În ultimii 20 de ani prețurile la locuințe au crescut – e din ce în ce mai dificil să te așezi la casa ta. Cercetătorii americani de la Universitatea din California au făcut top 10 orașe cu cele mai scumpe case. Cererile au crescut în pandemie când oamenii lucrau de acasă și voiau mai mult spațiu verde.

Cele mai scumpe locuințe din lume sunt în Hong Kong urmat de Sydney. Orașele americane Vancouver, San Jose, Los Angeles și Honolulu sunt printre primele 5. Prețurile sunt atât de mari, încât casele rămân goale. Asta se întâmplă într-un oraș din nordul Chinei – sunt foarte multe cartiere nelocuite sau neterminate pentru că dezvoltatorii sunt în prag de faliment.

Creșterea de preț este din cauza pandemiei, când mulți au început sa se mute în case tot mai mari pentru ca stăteau mai mult acasă. Raportul zice că cererea prea mare din pandemie a creat o bulă imobiliara.
Raportul mai dă vina și pe politicile orașelor de a nu mai fi sufocate de blocuri – ai mai puține case din care sa alegi când te muți pentru că dezvoltatorii nu mai pot să construiască mult pentru ca terenurile sunt prea scumpe

Străzi pustii și turnuri rezidențiale pe jumătate goale cât vezi cu ochii: în Tianjin, în nordul Chinei, criza imobiliară a dat naștere unor cartiere aproape fantomatice, pe fondul șomajului din a doua economie ca mărime din lume. La un an și jumătate de la ridicarea restricțiilor sanitare, piața imobiliară frânează redresarea. Pentru o lungă perioadă de timp, acest sector a reprezentat un sfert din PIB-ul Chinei și a fost forța motrice a multor alte sectoare economice. În prezent, acesta este muribund pe măsură ce economia încetinește, ceea ce duce la locuințe neterminate și la o lipsă de încredere în mulți dezvoltatori care se află în pragul falimentului.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Citește și