- Randamentul mediu anual al chiriilor în România este de 6,46%.
- Prețurile proprietăților din România a crescut cu peste 10% într-un an.
- Impozitul pe veniturile din chirii în România este de doar 10%.
- România este surclasată în domeniul investițiilor imobiliare de Lituania și Estonia.
În Europa Centrală și de Est, piața imobiliară devine tot mai atractivă. România se clasează pe locul trei în Europa pentru investițiile imobiliare, sub Lituania și Estonia, potrivit unui raport 1st Move International. România se remarcă prin costuri reduse de achiziție și o rată de impozitare de doar 10%, mult sub media europeană. Prețurile proprietăților din România continuă să crească, susținând perspectivele de profit ale investitorilor, conform Eurostat.
Advertisment
Ce avantaje are România față de alte țări din Europa Centrală și de Est?
„Va fi mai bine din punctul de vedere al faptului că România este în creștere. După cum ați spus și dumneavoastră, într-adevăr în România există încă terenuri și locații foarte bune, care vor genera investiții din punctul de vedere al investitorilor, nu numai din România, ci și din întreaga Europa, mai ales în domeniul industrial, în domeniul comercial.
În domeniul rezidențial nu cred că vom avea spectaculozitate în piață, în schimb, în domeniul comercial, faptul că deja avem brand-uri foarte importante în zona centrală a Bucureștiului, cum sunt lui Louis Vitton, va fi Hermes, avem Zenia, lucrăm cu retailer ca și Cartier, ca și Rolex pentru a le găsi locații excepționale în zona Calea Victoriei – Ateneul Român.
Recomandări
Pentru zonele industriale, faptul că infrastructura crește și se dezvoltă foarte bine autostrăzile, asta va genera o creștere a valorilor terenurilor din jurul autostrăzilor și interes pentru dezvoltări de parcuri industriale. Vreau să vă spun că suntem optimiști, chiar dacă totuși ceea ce se întâmplă cu impozitările, cu instabilitatea politică, dar trebuie să vedem fotografia mare a țării, trebuie să vedem faptul că este interes, sunt foarte mulți bani în bănci care așteaptă să fie trași, sunt foarte multe finanțări ale Uniunii Europene și din cauza asta nu se va întâmpla mare lucru nici pe eșicherul politic, sunt convins”, a declarat Eduard Uzunov, proprietar Regatta Real Estate.
Cum evaluați evoluția pieței în 2025?
„Principalele provocări sunt aceste impozitări și aceste schimbări legislative care nu ne prea bucură. În sensul că a apărut taxa de stâlp, taxa de nu știu ce, au crescut impozitările la dividende, dar așa, pe nepusă masă, adică pur și simplu nu știam lucrurile acestea, s-au întâmplat de pe o zi pe alta lucruri care nu fac bine în general economicului”, a mai adăugat acesta.
Citește și
- Cum arată wellness-ul în 2025? Viitorul îmbină practicile cunoscute
- Fastingul te poate ajuta să îți revii după sărbători. Ce presupune această tehnică veche de secole
- Pe unde te poartă trenurile în Europa? Află ce opțiuni ai pentru o vacanță confortabilă
Partenerii noștri