• Preţul aurului a urcat luni cu aproximativ 1%. Prețul a atins un maxim al ultimei luni, în condiţiile în care îngrijorările legate de consecinţele economice ale războiului dintre Rusia şi Ucraina şi inflaţia în creştere au împins investitorii către acest activ de refugiu.
  • Războiul din Ucraina nu a dat până în prezent niciun semn de atenuare şi s-a adăugat inflaţiei în creştere şi perspectivelor de creştere globală atenuate.
  • Mai multe bănci mari de pe Wall Street şi-au exprimat îngrijorarea că măsurile agresive de înăsprire a politicii Rezervei Federale americane ar putea provoca o recesiune.

Preţul aurului a urcat luni cu aproximativ 1%. Prețul a atins un maxim al ultimei luni, în condiţiile în care îngrijorările legate de consecinţele economice ale războiului dintre Rusia şi Ucraina şi inflaţia în creştere au împins investitorii către acest activ de refugiu, scrie Reuters.

Aurul spot se tranzacţiona la 1.993,28 dolari pe uncie la ora 09:47 GMT, cel mai ridicat nivel din 11 martie. Contractele futures pe aur din SUA au urcat cu 1,2%, la 1.997,70 dolari pe uncie.

,,Creşterea va continua atâta timp cât pieţele sunt alimentate cu un flux constant de titluri negative referitoare la o perspectivă globală tot mai întunecată„, a declarat Han Tan, analist şef de piaţă la Exinity.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Războiul din Ucraina nu a dat până în prezent niciun semn de atenuare şi s-a adăugat inflaţiei în creştere şi perspectivelor de creştere globală atenuate.

Mai multe bănci mari de pe Wall Street şi-au exprimat îngrijorarea că măsurile agresive de înăsprire a politicii Rezervei Federale americane ar putea provoca o recesiune.

Aurul este considerat un activ de refugiu în perioadele de criză politică şi economică

Economia Chinei a încetinit în martie, în condiţiile în care consumul, sectorul imobiliar şi exporturile au fost puternic afectate, în timp ce restricţiile radicale ale COVID-19 şi războiul din Ucraina au avut un impact în principalul consumator de aur din lume.

,,Dintr-o perspectivă tehnică, aurul spot ar putea întâmpina puţină rezistenţă odată ce va trece de 2.000 de dolari… Cu toate acestea, capacitatea aurului de a se menţine peste 2.000 de dolari ar putea fi pusă la încercare odată ce randamentele reale vor intra în teritoriu pozitiv„, a adăugat Tan.

Dintre alte metale, argintul spot a crescut cu 0,9%, la 25,91 dolari pe uncie, atingând un maxim pentru mai mult de o lună. Platina a urcat cu 1,5%, la 1.004,36 dolari, iar paladiul a urcat cu 1,1%, la 2.394,68 dolari.