• Cotaţia bitcoin a scăzut miercuri la 16.148 dolari, cel mai redus nivel începând din 2020.
  • De asemenea, scăderea acesteia a dus și la declinul altor criptomonede mai mici.
  • În urmă cu un an, cea mai importantă monedă digitală înregistra un nivel record – 69.000 dolari – dar în două zile a scăzut cu 23%.

Cotația bitcoin a scăzut miercuri la 16.148 de dolari, cel mai scăzut nivel din 2020, determinând scăderea altor criptomonede mai mici, după ce au fost raportate probleme de lichiditate la una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, FTX, potrivit The Guardian.

În urmă cu un an, cea mai importantă monedă digitală a atins un nivel record – 69.000 de dolari – dar în două zile a scăzut cu 23%.

La doar o zi după ce și-a anunțat intenția de a achiziționa rivalul FTX, platforma de tranzacționare criptografică Binance a renunțat la preluare, ceea ce a declanșat un declin puternic al bitcoin pe fondul îngrijorărilor investitorilor cu privire la stabilitatea sectorului.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

După încheierea şedinţei de miercuri a Bursei de la New York, Binance a confirmat că nu mai achiziţionează FTX, deoarece dificultăţile platformei depăşesc capacitatea companiei de a ajuta.

În plus, Autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC) investighează modul în care FTX a gestionat fondurile clienţilor, în urma problemelor de lichiditate, şi activităţile de creditare cripto.