- Marţi, petrolul american a fost livrat în Europa la cele mai scăzute niveluri din ultimele luni.
- Preţul ţiţeiului a crescut în etapele iniţiale ale războiului din cauza temerilor privid o posibilă escaladare a conflictului.
- Aceste temeri s-au diminuat în ultimele sesiuni.
Preţul petrolului continuă să scadă pe fondul semnelor că războiul dintre Israel şi Hamas va rămâne momentan sub control, notează Bloomberg. Ţiţeiul Brent a suferit o serie de modificări, coborând aproape de 88 de dolari pe baril, după ce la sfârşitul săptămânii trecute se tranzacţiona la aproape de 94 de dolari.
Advertisment
„Încă se stabilizează un pic în Orientul Mijlociu, fiind cel mai mare producător de petrol din lume. Cam o treime din petrolul total din toată lumea se produce în Orientul Mijlociu, deci e semn bun și sperăm să continue cât mai mult. Probabil toată lumea se întreabă când se transferă scăderile și în prețul benzinei și motorinei de la noi. De fiecare dată când prețul petrolului a urcat, prețul motorinei și benzinei a reacționat foarte repede la noi la urcare”, a spus Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, la Aleph News.
SUA şi Arabia Saudită au convenit să continue eforturile diplomatice pentru a menţine stabilitatea în Orientul Mijlociu, a declarat marţi Casa Albă, contribuind la atenuarea temerilor privind perturbările majore pe piaţa petrolului.
Recomandări
Citește și:
- Marcel Ciolacu, după discuțiile cu Paolo Gentiloni, comisar pentru afaceri economice şi financiare: „Să continuăm traiectoria pentru ţinerea sub control a deficitului”
- Prea fericiți, prea pedepsiți. Grzegorz Kaszak a demisionat de la casa parohială după ce a organizat o orgie în urmă căreia un barbat și-a pierdut conștiința
- Statele americane versul Meta. Compania lui Mark Zuckerberg este acuzată că sacrifică sănătatea mintală a tinerilor
Partenerii noștri