• Tarifele la pachetele de vacanță în Thassos vor crește cu 7-10% în acest an.
  • 65% dintre turiștii care au vizitat insula Thassos în anul precedent au fost români, unii dintre aceștia achiziționând proprietăți imobiliare pe insulă, iar alții deținând hoteluri mai mici.
  • În afară de români, insula Thassos este vizitată de turişti bulgari, sârbi, austrieci, britanici, polonezi, cehi, dar şi din ţările scandinave.

Președintele Asociației Hotelierilor din Thassos, Paris Paraschoudis, a declarat că tarifele la pachetele de vacanță în Thassos vor crește cu 7-10% în acest an, ca urmare a majorării costurilor de operare cu peste 30%. Sezonul turistic va începe în acest an de Paște. În plus, conform declarațiilor sale, din cei 350.000 de turiști care au vizitat insula Thassos în anul precedent, 65% au fost români. Unii dintre aceștia au achiziționat proprietăți imobiliare pe insulă, iar alții chiar dețin hoteluri mai mici.

Thassos este o destinație preferată de români pentru achiziționarea unei locuințe, aceasta putând costa între 100.000 de euro și câteva milioane de euro.

Mulți consideră Thassos ca fiind al doilea lor cămin. E foarte ușor de ajuns aici”, spune Paris Paraschoudis, președintele Asociației Hotelierilor din Thassos. Sezonul turistic va începe de Paște, iar grecii și românii se simt extrem de apropiați datorită religiei ortodoxe comune. De altfel, mulți români participă la evenimentele organizate pe insulă, cum ar fi cel de ciclism, unde din cei 600 de participanți, 400 sunt români.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Tarifele vor fi mai mari în acest an faţă de anul trecut

Tarifele la pachete vor fi mai mari cu între 7 şi 10%. Dar costurile de operare au crescut la noi cu peste 30%. Energia s-a scumpit foarte mult, produsele la fel, costurile cu personalul au urcat, totul s-a scumpit. Însă doar o parte din costurile de operare se vor resimţi în preţul cazărilor”, mai spune Paris Paraschoudis.

În prezent s-au ocupat 70% din rezervări, spune acesta. Anul trecut, din cauza războiului, turiştii au aşteptat până în ultimul moment, dar anul acesta, mulţi au rezervat deja cu mult timp înainte, încă de la Crăciun. Până în februarie, aceştia au profitat de reducerile early booking”, afirmă el.

65% dintre vizitatori sunt români

La rândul său, primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, afirmă că insula Thassos este cea mai solicitată insulă elenă de către turiştii români.

Din totalul vizitatorilor pe care-i avem în fiecare an, 65% sunt români. Din mesajele pe care le am de la hotelierii cu care discutăm, consider că anul acesta va fi o cifră mai mare decât anul trecut. Dorinţa turiştilor arată că va fi un an mult mai fructuos faţă de anul trecut”, a declarat primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pentru News.ro.

În afară de români, insula Thassos este vizitată de turişti bulgari, sârbi, austrieci, britanici, polonezi, cehi, dar şi din ţările scandinave. Din Rusia nu vin”, subliniază primarul. Oficialul spune că a fost depăşită cifra de dinainte de pandemie în ceea ce priveşte numărul turiştilor.

Conform președintelui Asociației Hotelierilor din Thassos, numărul turiștilor înregistrat anul trecut a depășit cifrele din 2019, indicând o creștere semnificativă a turismului pe insulă. În plus, el crede că numărul de turiști va crește și în acest an.

De obicei, sezonul turistic în Grecia începe în mijlocul lunii mai și se încheie la mijlocul lunii septembrie, dar anul trecut turiștii au început să vină mai devreme, inclusiv de Paște. Paris Paraschoudis consideră că va fi la fel și în acest an și că municipalitatea trebuie să se asigure că totul este pregătit pentru a primi turiștii. Acesta a subliniat că se revine la situația de dinainte de pandemie și că Thassos este un loc sigur și magic pentru românii care vor să își petreacă vacanța acolo.

Citește și: