• Robert Downey Jr. va regiza remake-ul „Vertigo”, având șanse mari să joace și în rolul principal din film.
  • Noul film „Vertigo” este produs de Paramount Pictures, compania care a lansat și originalul lui Alfred Hitchcock.
  • Filmul lui Hitchcock se află în topul celor mai apreciate filme, mai ales de către critici.

Paramount Pictures lucrează la un remake al celebrului film „Vertigo”, iar actorul Robert Downey Jr. reprezintă o posibilă opțiune pentru rolul principal. Actorul, cunoscut pentru rolul de Iron Man în filmele Marvel, se va ocupa de regia filmului. Steven Knight va scrie scenariul și Davis Entertainment va regiza filmul, alături de compania Team Downey, scrie Deadline.

Steven Knight este cunoscut pentru crearea serialului de succes „Peaky Blinders”. Printre filmele sale se numără și „Spencer”, „Locke” și „Eastern Promises”. Compania Team Downey, înființată chiar de actorul Robert Downey Jr, se află în spatele serialului polițist „Perry Mason” de la HBO. Până în momentul de față, vocile critice considera că remake-ul filmului „Vertigo” se află pe mâini bune.

Cum este văzut filmul lui Hitchcock de către critici

„Vertigo” este una dintre capodoperele create de faimosul regizor Alfred Hitchcock. Thriller-ul psihologic a fost lansat în anul 1958. Pelicula urmărește povestea unui detectiv dedicat, interpretat de James Stewart, forțat să se retragă din funcție în urma unei traume de la locul de muncă. Personajul capătă o teamă de înălțime și senzația de vertij, de unde și titlul filmului („vertigo” = vertij, amețeală – n.r.).

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Paramount este compania care a produs filmul original, iar Hitchcock Estate a favorizat studioul atunci când s-a pus problema unui remake. Scenariul originalului film „Vertigo” a fost scris de Alec Coppel și Samuel A. Taylor, după romanul „D’entre les morts”.

Filmul „Vertigo” a primit recenzii mixte la momentul lansării, atât de la critici, cât și de la publicul larg. Majoritatea criticilor au fost adresate duratei și ritmului pe care filmul le are. Cu toate acestea, timpul a făcut ca „Vertigo” să devină unul dintre cele mai iubite filme ale lui Hitchcock, dar și un film de referință pentru toți pasionații de cinematografie. Conform unui sondaj din 2022, realizat de Sight & Sound, filmul lui Hitchcock se află pe locul doi în topul celor mai bune filme.

Citește și: