- Prima fermă regenerativă din România va fi construită la Dâmbovița
- Ferma va avea 60.000 de mp și va include sere și solarii
- Fermierii vor face la Dâmbovița stagii de practică pentru noua agricultură
Nu doar fabricile și autovehiculele sunt responsabile de emisiile de gaze, ci și agricultura. Cum să plantezi responsabil și să aduci pe piață fructe și legume bio poți afla într-o fermă din Dâmbovița. Acolo, Institutul de Cercetare în Permacultură din România va veni cu specialiști care te vor asista dacă aplici pentru un stagiu de practică.
Advertisment
Ferma va integra culturi de legume și fructe bio, spații protejate, solarii și tunele, sistem propriu de colectare și tratare a apei gri, sere pentru răsaduri ecologice, construite după tehnici internaționale sustenabile. Pe lângă oferirea unor produse mai sănătoase, acest nou tip de agricultură va contribui și la diminuarea efectului de seră, întrucât 30% din emisiile de carbon sunt emanate de agricultură.
Oricine se poate înscrie. Practic trebuie doar să îți dorești să cultivi într-un mod regenerativ, însă și studiile în domeniu sau experiența reprezintă un plus. Sunt disponibile 2 locuri pentru internship, înscrierile au început deja și se termină pe 20 martie.
Recomandări
Te poți înscrie pe site-ul sol și suflet, site-ul ONG-ului care coordonează proiectul. Dacă te califici, vei putea să petrecila ferma din Dâmbovița 6 luni în care să lucrezi 6 ore pe zi, plătite. De asemenea mai sunt disponibile și locuri pentru voluntari, care pot să rămână la fermă timp de două săptămâni.
Partenerii noștri