- Într-o epocă în care orice miliardar care se respectă are un superyacht, un designer de iahturi de lux vrea să meargă mai departe.
- Lazzarini Design Studio a creat Pangeos, un „terayacht” gigantic care ar putea fi într-o zi o casă oceanică pentru 60.000 de persoane.
- Costul total al construcției este estimat la aproximativ 8 miliarde de dolari (aproximativ 6.725.512.000 de lire sterline).
Într-o epocă în care orice miliardar care se respectă are un superyacht, un designer de iahturi de lux vrea să meargă mai departe. Lazzarini Design Studio – o firmă italiană cunoscută pentru conceptele sale nebunești de design pentru limuzine de lux, porturi maritime futuriste și superyacht-uri zburătoare – a creat Pangeos, un „terayacht” gigantic care ar putea fi într-o zi o casă oceanică pentru 60.000 de persoane.
Orașul plutitor, cu o lățime de 2.000 de metri, va oferi hoteluri, centre comerciale, parcuri, un doc și chiar un mini aeroport. Poate cel mai nebunesc aspect al planului este că structura monstruoasă va avea forma unei broaște țestoase masive. Lazzarini spune că construcția uriașei bestii marine ar putea începe chiar din 2033, cu o durată de construcție de opt ani. Mai întâi, însă, ar trebui să construiască un doc uscat dedicat pentru a construi acest lucru.
Compania vinde deja bilete de intrare „virtuale” la NFT și apartamente VIP la prețul de 14 și, respectiv, 140 de lire sterline – permițând fanilor să dețină o bucată din uimitoarea structură, chiar dacă aceasta nu va fi construită niciodată. Cabinele virtuale servesc, de asemenea, drept garanție pentru construcția reală, în cazul în care proiectul de vis se va realiza vreodată.
Costul total al construcției este estimat la aproximativ 8 miliarde de dolari (aproximativ 6.725.512.000 de lire sterline). Planurile lui Lazzarini vor necesita un doc uscat de 2.000 de metri pătrați, iar în prezent se urmărește un amplasament în Arabia Saudită.
O sută de hectare de pe fundul mării ar trebui să fie dragate și un baraj masiv construit în portul Regele Abdullah, la 81 de mile nord de Jeddah, înainte de a putea începe lucrările la nava uriașă. Orașul plutitor ar fi alimentat de o gamă vastă de celule solare, promițând o sursă practic nesfârșită de energie verde pentru a acționa cele nouă motoare electrice de 16.800 CP care îl propulsează la viteze de până la cinci noduri în călătoria sa nesfârșită în jurul oceanelor lumii.
Carena din oțel este formată din 30.000 de „celule” de flotabilitate individuale care, potrivit proiectanților, ar face ca Pangeos să fie „nescufundabil”. Dacă numele proiectului vă sună cunoscut, este vorba despre Pangeea – supercontinentul preistoric care s-a destrămat în urmă cu aproximativ 200 de milioane de ani, lăsându-ne harta lumii pe care o cunoaștem astăzi.