• În ultimii 15 ani, producția de îmbrăcăminte s-a dublat.
  • În patru luni, H&M și Inditex au lansat 11.000 de colecții noi.
  • Shein e un magazin online evaluat la 100 de miliarde de dolari.
  • Shein vinde produse cât Inditex și H&M la un loc.

Haina îl face pe om… să polueze mediul. Cumpărăm mai multe haine decât purtăm într-o viață, spun specialiștii, care avertizează că obiceiul nostru de consum pune în pericol mediul în care trăim.HI

Ca să avem o garderobă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, ar trebui să cumpărăm cu 75% mai puține haine. Articolele trebuie să fie fabricate din materiale de bună calitate și să le reciclăm când nu le mai purtăm – adică atunci când se rup, nu când ne plictisim de ele.

În ultimii 15 ani, producția de îmbrăcăminte s-a dublat, în timp ce perioada în care purtăm hainele a scăzut cu aproape 40%.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Moda se schimbă repede, iar industria fast fashion e înlocuită de industria ultra-fast fashion, adică pe piață sunt lansate din ce în ce mai multe colecții noi de haine. De la începutul anului, giganții H&M și Inditex au lansat aproximativ 11.000 de stiluri noi.

Cel care dictează industria ultra-fast fashion e start-up-ul chinez Shein, care vinde produse cât Inditex și H&M la un loc. Compania chineză are doar magazine online și a fost evaluată la 100 de miliarde de dolari. Shein fabrică 6.000 de produse noi în fiecare zi.