• Gigantul social media nu ar fi plătit chiria pentru sediul său din San Francisco.
  • Compania încearcă să renegocieze termenii contractelor sale de închiriere.
  • În urma concedierilor în masă, Musk a susținut au fost necesare concedierile deoarece compania pierdea milioane de dolari pe zi.

Noul șef al Twitter, Elon Musk, ar fi instruit angajații să nu plătească furnizorii, inclusiv chiria pentru birourile sale, în anticiparea unor potențiale procese împotriva gigantului social media. Twitter, care a concediat aproape jumătate din forța sa de muncă, nu a plătit chiria pentru sediul central din San Francisco și pentru birourile sale globale timp de câteva săptămâni, a relatat marți The New York Times, citând persoane apropiate companiei.

Compania încearcă să renegocieze termenii contractelor sale de închiriere. Twitter ar fi discutat, de asemenea, despre consecințele neplății indemnizațiilor de concediere pentru personalul care a fost concediat în timpul recentelor concedieri în masă. NYT a mai relatat, citând un proces recent din New Hampshire, că Twitter a refuzat să plătească o factură de 197.725 de dolari pentru zboruri charter private efectuate la sfârșitul lunii octombrie, când domnul Musk a preluat conducerea companiei.

În alte eforturi de a economisi bani, compania scoate, de asemenea, la licitație unele obiecte de birou de la sediul său din San Francisco, inclusiv o statuie a faimoasei păsări albastre a companiei, mobilier de birou, mașini de espresso și o stație de încărcare a bicicletelor electrice. Mutările fac parte din cele câteva scene haotice raportate la care s-a asistat în cadrul companiei după ce Musk a cumpărat-o pentru 44 de miliarde de dolari și a preluat funcția de șef al acesteia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De la preluarea foarte mediatizată a multimiliardarului, mii de angajați ai Twitter au fost concediați sau au demisionat, reducând forța de muncă la aproape jumătate, de la peste 7.000 la aproape 2.000 de persoane.

Printre angajații concediați de Twitter se numără echipe întregi care erau responsabile de combaterea discursului instigator la ură și de asigurarea siguranței utilizatorilor pe platforma de microblogging.
Deși inițial compania a decis că va acorda cel puțin două luni de salariu și o lună de indemnizație de concediere angajaților concediați, în conformitate cu legislația federală și statală a muncii din SUA, în prezent, conform NYT, aceasta deliberează asupra faptului că nu va plăti indemnizații de concediere personalului concediat.

În urma concedierilor în masă, Musk a susținut că concedierile au fost necesare deoarece compania pierdea milioane de dolari pe zi. „În ceea ce privește reducerea forței de muncă a Twitter, din păcate nu există nicio alegere atunci când compania pierde peste 4 milioane de dolari/zi. Tuturor celor concediați li s-au oferit 3 luni de indemnizație de concediere, ceea ce reprezintă cu 50% mai mult decât se cere prin lege”, scrisese acesta pe Twitter.