• Regele Charles al III-lea are o avere personală în valoare de aproape 750 de milioane de dolari, potrivit The Sunday Times.
  • O analiză a constatat că aceasta valorează cu aproximativ 285 de milioane de dolari mai mult decât cea a reginei Elisabeta.
  • Un fost consilier a declarat că Charles al III-lea a devenit „scrupulos” cu finanțele sale după ce a divorțat de prințesa Diana.

Regele Charles al III-lea are o avere personală de aproape 750 de milioane de dolari. Suma depășește cu sute de milioane de dolari averea netă a mamei sale, scrie Insider.

O analiză realizată de The Sunday Times arată că mama sa, regina Elisabeta, avea un capital personal estimat la 460 de milioane de dolari, în lista 2022 „Rich List” a ziarului londonez, publicată înainte de moartea acesteia în septembrie anul trecut.

Lista bogătașilor din acest an va fi publicată în luna mai. Charles îi va întrece pe David și Victoria Beckham, a căror avere este estimată la 472 de milioane de dolari în clasamentul de anul trecut, dar și pe Sir Elton John, care valora 490 de milioane de dolari.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN


Un fost consilier anonim al lui Charles a declarat pentru ziar că acesta a devenit „scrupulos” cu finanțele sale în urma divorțului său de prințesa Diana în 1996, care l-a costat aproximativ 21 de milioane de dolari. Consilierul a declarat pentru The Sunday Times că, în urma divorțului, Charles a început să economisească profiturile din Ducatul de Cornwall, un imperiu imobiliar controlat acum de fiul său cel mare, prințul William.

Valoarea Ducatului de Cornwall a crescut cu 350 de milioane de dolari într-un deceniu sub conducerea lui Charles. Acesta a generat profituri de 28,5 milioane de dolari anul trecut. Charles a ales să plătească impozit pe venit pentru aceste sume.

Cu toate acestea, o mare parte din averea sa provine de la proprietatea de 8.000 de hectare Sandringham din Norfolk, care, potrivit estimărilor ziarului, valorează acum 245 de milioane de lire sterline. Reședința și terenurile sale agricole sunt deținute de familia regală de mai bine de 160 de ani.

Castelul Balmoral din Aberdeenshire, Scoția, pe care prințul Albert l-a cumpărat pentru regina Victoria în 1852, se crede că valorează 260 de milioane de dolari.


Citește și