Restricțiile impuse pe fondul pandemiei duc la scăderea prețului petrolului

Prețurile petrolului au atins luni nivelul minim al ultimelor cinci luni, după noi restricții induse de evoluția pandemiei de coronavirus, relatează BBC.

Mai multe economii au înăsprit restricțiile, inclusiv Marea Britanie, Franța și Germania, în condițiile în care se confruntă cu creșterea ratelor de infecție.

Teama este că noile măsuri de blocare vor afecta în continuare creșterea economică și cererea de petrol va scădea.

Piețele de mărfuri și bursele sunt, de asemenea, la limită, în condițiile în care alegerile din SUA vor avea loc săptămâna aceasta.

În primele tranzacții din Asia, prețul țițeiului Brent a scăzut la 35,74 dolari pe baril, nivel care nu a mai fost atins de la sfârșitul lunii mai. Brent, principala referință pentru prețurile petrolului, a scăzut cu 45% de la începutul anului.

Scăderea indusă de virus a afectat companiilor din domeniul energiei, BP și Shell anunțând reduceri de mii de locuri de muncă în acest an. BP intenționează să reducă 10.000 de locuri de muncă, în timp ce Royal Dutch Shell a declarat că se așteaptă să elimine între 7.000 și 9.000 de locuri de muncă.

Prețul țițeiului american a fost, de asemenea, puternic lovit, acesta scăzând cu 7% luni până la un minim de 33,64 dolari pe baril.

Temerile privind alegerile prezidențiale puternic contestate din această săptămână și absența stimulării fiscale au dus la o perspectivă economică sumbră.

Exit mobile version