• Fabricile temporare Rolex vor începe producția în 2025.
  • Noile planuri de producție vin înaintea amplasamentului Bulle planificat pentru 2029.
  • Rolex produce aproximativ un milion de noi ceasuri pe an şi generează vânzări estimate la 8,7 miliarde de dolari.

Grupul elveţian Rolex, cel mai mare producător mondial de ceasuri de lux, a decis să pună la punct trei facilităţi temporare de producţie care vor începe să producă ceasuri de lux în 2025.

Construcţia acestor facilităţi temporare de producţie amplasate în cantonul Fribourg va începe la finele acestui an, a confirmat Rolex, potrivit Bloomberg.

Aceste facilităţi temporare de producţie vin după ce Rolex a decis să cheltuie un miliard de franci elveţieni (1,1 miliarde de dolari) pentru a construi o nouă fabrică importantă la Bulle, tot în cantonul Fribourg, care ar urma să demareze operaţiunile în 2029.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Potrivit Bloomberg, Rolex a precizat că lucrările la o facilitatea temporară de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 9.000 de metri pătraţi, ce va fi amplasată la Romont, Elveţia, vor începe în a doua jumătate a acestui an, iar debutul producţiei este programat pentru 2025. O altă facilitate temporară de producţie va fi construită la un parc industrial din Villaz-Saint-Pierre, Elveţia, care va intra în funcţiune în 2024.

Noua uzină de la Bulle, la fel ca şi aceste trei facilităţi temporare, vor permite Rolex să îşi extindă capacitatea de producţie, să susţină creştere şi să facă faţă cereri din ce în ce mai mari” , a informat compania într-un comunicat de presă.

Rolex produce aproximativ un milion de noi ceasuri pe an şi generează vânzări estimate la 8,7 miliarde de dolari.

În prezent, ceasuri Rolexes noi nu sunt disponibile la achiziţionare prin reţeaua autorizată a companiei, ceea ce i-a făcut pe unii dealeri, precum Watches of Switzerland Group Plc, să pună la punct o listă de aşteptare pentru potenţialii cumpărători. În consecinţă, această situaţia i-a făcut pe cumpărători să se îndrepte spre piaţa ceasurilor Rolex rulate.

În paralel, lipsa de ceasuri Rolex noi a creat o efervescenţă pe piaţa secundată unde modelele populare de ceasuri Rolex, precum Daytona Cosmograph, Submariner şi GMT Master, se vând la preţuri cu mult peste preţurile oficiale de comercializare.