• O bucată dintr-o rachetă chinezească a efectuat o cădere necontrolată asupra Pământului săptămâna trecută.
  • Pe 8 martie, rămășițele unei rachete chineze s-au dezintegrat deasupra Texasului, potrivit Comandamentului Spațial al SUA.
  • În timp ce oficialii americani încă analizează dacă vreo bucată a lovit Pământul, oficialii chinezi nu au recunoscut incidentul până acum.

O bucată de patru tone dintr-o rachetă chinezească a efectuat o cădere necontrolată asupra Pământului săptămâna trecută.

Pe 8 martie, rămășițele unei rachete chineze s-au dezintegrat deasupra Texasului, potrivit Comandamentului Spațial al SUA, conform Metro.co.uk.

Bucăți din racheta Long March, care a lansat un trio de sateliți, au străbătut atmosfera cu peste 2.735 km/h și s-au dezintegrat.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Pe 23 iunie, racheta a decolat de la Centrul de Lansare a Sateliților Xichang din centrul Chinei și a lansat cu succes trei sateliți spion pe orbită.

Sateliții spion au fost reperați peste Marea Chinei de Sud, a declarat pentru USNI News astrofizicianul Jonathan McDowell de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică.

A doua etapă din ,,viața” acestor sateliți este să devină devină gunoi spațial care poate înconjura planeta timp de mai mulți ani înainte de a ajunge iar pe Pământ.

În timp ce oficialii americani încă analizează dacă vreo bucată a lovit Pământul, oficialii chinezi nu au recunoscut incidentul până acum.