• O bucată dintr-o rachetă chinezească a efectuat o cădere necontrolată asupra Pământului săptămâna trecută.
  • Pe 8 martie, rămășițele unei rachete chineze s-au dezintegrat deasupra Texasului, potrivit Comandamentului Spațial al SUA.
  • În timp ce oficialii americani încă analizează dacă vreo bucată a lovit Pământul, oficialii chinezi nu au recunoscut incidentul până acum.

O bucată de patru tone dintr-o rachetă chinezească a efectuat o cădere necontrolată asupra Pământului săptămâna trecută.

Pe 8 martie, rămășițele unei rachete chineze s-au dezintegrat deasupra Texasului, potrivit Comandamentului Spațial al SUA, conform Metro.co.uk.

Bucăți din racheta Long March, care a lansat un trio de sateliți, au străbătut atmosfera cu peste 2.735 km/h și s-au dezintegrat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe 23 iunie, racheta a decolat de la Centrul de Lansare a Sateliților Xichang din centrul Chinei și a lansat cu succes trei sateliți spion pe orbită.

Sateliții spion au fost reperați peste Marea Chinei de Sud, a declarat pentru USNI News astrofizicianul Jonathan McDowell de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică.

A doua etapă din ,,viața” acestor sateliți este să devină devină gunoi spațial care poate înconjura planeta timp de mai mulți ani înainte de a ajunge iar pe Pământ.

În timp ce oficialii americani încă analizează dacă vreo bucată a lovit Pământul, oficialii chinezi nu au recunoscut incidentul până acum.