• Poți adopta fagi pentru 7 ani dacă îți trimiți povestea pe arboricupovesti.ro.
  • Fiecare arbore a fost inclus într-o hartă cu coordonate GPS, a fost fotografiat și are o plăcuță cu un număr.
  • „Pădurea cu Povești Nemuritoare” a fost lansată în primăvara anului 2023 și are ca scop conservarea a 2.544 de fagi seculari.
  • Donatorii pot adopta un fag contra sumei de 700 de lei pentru o perioadă de 7 ani.

România ajunge din nou în paginile The New York Times, cu povestea proiectului de conservare a fagilor de la Nucșoara.

Cum s-a născut acest proiect și ce face pentru comunitate?

„Site-ul proiectului este arboricupovești.ro și este inițiativa primăriei din Nucșoara. Au venit cu această idee în momentul în care au văzut că pe aria comunei există peste 5 mii de fagi bătrâni. Și-au dorit un proiect de conservare așa cum există în alte țări. În România, această inițiativă este una unică. Împreună cu primăria, au fost puși pe hartă 2.544 de fagi. Echivalentul vârfului Moldoveanu. Pe site, fiecare fag are propria poză.

Campania se numește „Pădurea cu Povești Nemuritoare”. Se numește așa pentru că fagii, trăind mai mult decât oamenii, pot duce povestea mai departe. Adoptând un fag, comunitatea din Nucșoara se angajează să protejeze fagii și să promoveze zona din punct de vedere eco-turistic. În momentul în care adopți un fag, poți lăsa un mesaj care va fi înregistrat și pe care îl vei găsi pe fagul adoptat sub forma unui cod QR”, a declarat Victoria Donos, director de comunicare Fundația Carpathia, pentru Aleph News.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și