• În urmă cu șapte ani, Serena Williams și-a asigurat ultimul titlu de Grand Slam după ce a câștigat Australian Open în timp ce era însărcinată.
  • Antrenorul ei, Patrick Jean Andre Mouratoglou, și oficialii turneului nu aveau nicio idee.
  • Mai târziu, în același an, Williams a dezvăluit cât de emoționată a fost după ce a aflat că este însărcinată cu două zile înainte de începerea turneului.

Serena Williams este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile. Măreția americancei a fost ridicată cu o treaptă mai sus după ce a câștigat Australian Open 2017 în timp ce era însărcinată.

Dominanta americană a trecut fără probleme de britanice precum Johanna Konta și de croata Mirjana Lucic-Baroni în timpul turneului. A învins-o pe sora sa, Venus Williams, cu 6-4, 6-4 în finala de pe Rod Laver Arena, scrie Mirror.

A fost o victorie uluitoare pentru Williams, care nu a pierdut niciun set pe toată durata competiției. A depășit-o pe Steffi Graff și a ajuns la un punct în spatele liderului all-time Margaret Court.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Serena Williams, însărcinată în turneu

Succesul lui Williams a însemnat și mai mult atunci când s-a anunțat că a câștigat al șaptelea titlu la Australian Open în timp ce era însărcinată. Cinci persoane știau despre sarcina ei în timpul turneului, printre care soțul Alexis Ohanian, sora Venus și medicul.

Antrenorul ei, Patrick Jean Andre Mouratoglou, și oficialii turneului nu aveau nicio idee. Deși Williams nu a pierdut niciun set la Melbourne, ea a fost nevoită să depășească un început greu împotriva surorii sale Venus.

La câteva luni după turneu, Williams a postat pe Instagram cu o fotografie, urmată de descrierea: „Nu am mai văzut-o de mult timp. Dragul meu copil, mi-ai dat puterea pe care nu știam că o am. M-ai învățat adevăratul sens al seninătății și al păcii. Abia aștept să te cunosc. Abia aștept să intri în loja jucătorilor de anul viitor. Dar, cel mai important, sunt atât de fericit să împart cu voi încă o dată faptul că sunt numărul unu în lume. De ziua de naștere a lui @alexisohanian. De la cel mai bătrân număr unu din lume la cel mai tânăr număr unu din lume. – Mămica ta”.

Williams: „Dacă nu câștig, este de fapt o veste mult mai mare

Mai târziu, în același an, Williams a dezvăluit cât de emoționată a fost după ce a aflat că este însărcinată cu doar două zile înainte de începerea turneului. „Auzi toate aceste povești despre femei când sunt însărcinate. Se îmbolnăvesc, sunt foarte obosite, foarte stresate. Eu a trebuit să iau cu adevărat toată acea energie și să o pun într-o pungă de hârtie și să o arunc”, a declarat Williams în timpul unui interviu TED Talk.

„Chiar am simțit că nu am avut timp să mă confrunt cu emoții suplimentare. Cu nimic în plus, pentru că, însărcinată sau nu, nimeni nu știa. Eu trebuia să câștig acel turneu, așa cum fac la fiecare turneu la care mă prezint. Dacă nu câștig, este de fapt o veste mult mai mare.”

După mai bine de un an de absență, Williams a revenit la tenis de Mare Șlem la Openul Franței în 2018. Ea a suferit o eliminare în turul al patrulea la acea competiție. Nu a mai câștigat un alt titlu major înainte de a se retrage în septembrie 2022.

Citește și