• România e prima țară din lume care în 1857 a raportat rafinare de 275 de tone de petrol.
  • În prezent, s-au mai găsit o serie de zăcăminte de gaz în zona Buzăului.
  • Pavel-Casian Nițulescu spune ce condiții trebuie îndeplinite pentru un hub energetic.

România ar putea deveni hub energetic 100% din 2027. Condiția este să profite de zăcământul de gaze naturale din Marea Neagră și să-l transforme, prin gazul natural comprimat, într-o sursă alternativă a viitorului. Asta spune secretarul de stat Pavel-Casian Nițulescu, într-o conferinţă de specialitate.

El a subliniat că este important să conştientizăm beneficiile pe care le oferă utilizarea surselor alternative de combustibil în procesul de tranziţie la o economie curată.

„România e prima țară din lume care în 1857 a raportat rafinare de 275 de tone de petrol. La începutul secolului XX, sfârșit de secol XIX, consumam gaze naturale. Termenul de aragaz provine de la Asociația română-americană de gaz, care la începutul secolului XX lansa buteliile de gaz lichid pentru mașinile de copt. Avem o istorie foarte lungă în gestionarea, consumul și utilizarea petrolului și gazului”, a declarat Ionuț Purica, expert în energie, la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În prezent, s-au mai găsit o serie de zăcăminte de gaz în zona Buzăului, fiind vorba de gazele din offshore-ul românesc care au fost căutate, găsite și care vor fi exploatate în economia română.

„Putem să trimitem gaze către Ungaria, putem să trimitem gaze către Moldova, Bulgaria și lucrurile astea pun România pe harta produselor de tip combustibil fosil, deci gaz în special”, a declarat Ionuț Purica, expert în energie, la Aleph News.

Citește și: