• Succesul unei companii este influențat de locul unde se află, de taxe și forța de muncă.
  • Dacă vrei să începi un business cele mai bune țări sunt: India, Thailanda sau China.
  • „Eu spun că noi suntem un popor tânăr în acest spațiu antreprenorial și poate că nu s-a pus accentul pe educația financiară”, a explicat Alina Striinu, analist de business și antreprenor, la Aleph News.

România ocupă locul 61 în topul celor mai bune țări unde poți începe un business, dintr-un total de 87 de țări. Pe locul 1 se află India, urmată de Thailanda și China.

„Nu este greu să deschizi o afacere, chiar dacă ne lovim de birocrație. Greu este să o menții, să o dezvolți. Poate fi greu dacă nu răspunde valorilor tale cele mai înalte și îți consumă multă energie. Poate fi greu dacă nu ai un profil antreprenorial și nici nu vrei să te educi în acest sens”, a spus Alina Striinu, analist de business și antreprenor, la Aleph News.

Cum stă România la capitolul antreprenoriat

„Eu spun că noi suntem un popor tânăr în acest spațiu antreprenorial și poate că nu s-a pus accentul pe educația financiară și antreprenorială, care eu spun că pași timizi se fac acum și, într-adevăr, o vedem timid în școli, însă, pentru cei care pot să participe în tot felul de asociații în care pot să se inspire din modele de business de succes. Altă posibilitate este stabilitatea și predictibilitatea în cadrul legislativ care ar atrage investitorii străini”, a explicat Alina Striinu, analist de business și antreprenor, la Aleph News.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și: