• Leo Messi, Erling Haaland și Kylian Mbappe se află pe lista nominalizaților la Balonul de aur 2023. Despre șansele fiecăruia la marele trofeu oferit de revista France Football.
  • Leo Messi este campion mondial cu Argentina și a marcat 10 goluri pentru Inter Miami.
  • Erling Haalend este campionul Europei cu City și a marcat 52 de goluri sezonul trecut.

Leo Messi, Erling Haaland și Kylian Mbappe se află pe lista nominalizaților la Balonul de aur 2023. Despre șansele fiecăruia la marele trofeu oferit de revista France Football.

Favoritul cert este de departe Lionel Messi. Campion mondial cu Argentina anul trecut în Qatar, Leo are un sezon fabulos la Inter Miami, echipa la care s-a transferat vara aceasta de la PSG. Argentinianul a fost eroul campionatului mondial de fotbal după ce a marcat în fiecare etapă a competiției. În plus, a marcat deja 10 goluri în 11 partide disputate pentru echipa patronată de David Beckham. Pe de altă parte, Messi are concurență puternică din partea norvegianului Erling Haaland și a francezului Kylian Mbappe.

Haaland este campionul Europei, după ce a câștigat Champions League cu Manchester City. Norvegianul are și el șanse mari să câștige Balonul de aur, după ce a marcat 52 de goluri sezonul tercut în toate competițiile pentru echipa lui Pep Guardiola. Dacă mai spunem și ca a stabilit un nou record de goluri în Premier League, cu cele 39 marcate sezonul trecut, deja vedem in Haaland un concurent puternic pentru Messi.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Și, nu în ultimul rând, Kylian Mbappe are și el șansele lui. Perla coroanei naționalei franței a avut un campionat mondial fabulos, încheiat cu un hattrick în marea finală contra Argentinei lui Messi. Mbappe a marcat 36 de goluri pentru campioana PSG sezonul trecut și deja a înscris de cinci ori în cele trei partide disputate până acum în actualul sezon. Alpturi de cei 3, pe lista nominalizailor la Balonul de aur se mai află Karim Benzema, Jude Bellingham, Bukayo Saka și Kolo Muani.

Câștigător de cinci ori al balonului de aur, Cristiano Ronaldo lipsește de pe lista mareul trofeu individual. Este prima oară în ultimii 20 de ani când Ronaldo nu se află printree nominalizați.

Citește și: