• Creșterea cererii pentru cipuri de memorie, în special cele utilizate în aplicații de Inteligență Artificială, este principalul motor al redresării Samsung. 
  • Compania se pregătește să lanseze noi telefoane pliabile și accesorii în luna iulie, pentru a concura cu Apple pe segmentul premium.
  • Prețurile cipurilor de memorie DRAM și NAND Flash au crescut semnificativ în T2 2024, pe fondul cererii ridicate din partea companiilor care dezvoltă sisteme A.I.

Samsung Electronics se așteaptă ca profiturile sale pentru cele trei luni până în iunie 2024 să crească de 15 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, conform BBC.

Un boom al Inteligenței Artificiale (A.I.) a ridicat prețurile cipurilor avansate, determinând creșterea previziunilor firmei pentru al doilea trimestru. Gigantul tehnologic sud-coreean este cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, smartphone-uri și televizoare. Anunțul a făcut ca acțiunile Samsung să crească cu mai mult de 2% în primele ore de tranzacționare la Seul.

De asemenea, firma a raportat o creștere de peste 10 ori a profiturilor sale pentru primele trei luni ale acestui an. În acest trimestru, a declarat că se așteaptă ca profitul său să crească la 10,4 mld. woni (7,54 mld. dolari; 5,9 mld. lire sterline), de la 670 mld. woni anul trecut. Aceasta depășește previziunile analiștilor de 8,8 miliarde de woni, potrivit LSEG SmartEstimate.

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
RO-ALERT ÎN TULCEA
TAIWANUL SE PREGĂTEȘTE DE TAIFUN
NE-AM EDIFICAT
FUSTA ȘI CUREAUA LATĂ

„În acest moment, observăm o creștere vertiginoasă a cererii de cipuri A.I. în centrele de date și în smartphone-uri”, a declarat Marc Einstein, analist șef la firma de cercetare și consultanță ITR Corporation din Tokyo.

Optimismul cu privire la Inteligența Artificială este unul dintre motivele redresării pieței în general în ultimul an, care a dus miercuri indicele S&P 500 și Nasdaq din Statele Unite la noi recorduri. Valoarea de piață a gigantului producător de cipuri Nvidia a depășit luna trecută 3 miliarde de dolari, deținând pentru scurt timp primul loc în topul celor mai valoroase companii din lume.

„Boom-ul inteligenței artificiale care a impulsionat masiv Nvidia stimulează, de asemenea, câștigurile Samsung și, într-adevăr, pe cele ale întregului sector”, a adăugat Einstein. Samsung Electronics este unitatea emblematică a conglomeratului sud-coreean Samsung Group.

Săptămâna viitoare, compania de tehnologie se confruntă cu o posibilă grevă de trei zile, care este așteptată să înceapă luni. Un sindicat al lucrătorilor solicită un sistem mai transparent pentru bonusuri și timp liber.

Citește și