• Este acordat sprijin pentru Germania, Belgia, Țările de Jos, Austria, Luxemburg în urma unei serii de inundații catastrofale în vara anului 2021.
  • De asemenea, UE oferă sprijin pentru Spania și Grecia în urma unor erupții vulcanice și a unui cutremur.
  • Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) a fost creat pentru a răspunde la dezastre naturale majore și pentru a facilita solidaritatea europeană cu regiunile afectate de dezastre din Europa.

Miercuri, deputații europeni au aprobat un ajutor de aproape 720 de milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE ca urmare a dezastrelor naturale din șapte țări ale UE în 2021.

Ajutorul de 718,5 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) va fi distribuit după cum urmează.

În legătură cu inundațiile catastrofale din iulie 2021:

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
  • 612,6 milioane EUR pentru Germania
  • 87,7 milioane EUR pentru Belgia
  • 4,7 milioane EUR pentru Țările de Jos
  • 797.520 EUR pentru Austria
  • 1,8 milioane EUR pentru Luxemburg

Pentru erupția vulcanică din La Palma, Spania: 9,5 milioane de euro. În legătură cu cutremurul din Creta, Grecia: 1,4 milioane de euro.

Pachetul de ajutor a fost aprobat cu 555 de voturi pentru, 7 voturi împotrivă și 4 abțineri.
Raportorul Henrike Hahn (Verzi/ALE, DE) a declarat: Ca semn al solidarității europene, banii din Fondul de solidaritate al UE aprobați astăzi de către deputații europeni reprezintă o contribuție importantă la eforturile de reconstrucție în urma acestor dezastre naturale. Cu toate acestea, combaterea cauzelor schimbărilor climatice ar trebui să fie prioritară pentru UE, pentru a minimiza impactul și apariția evenimentelor meteorologice extreme în viitor”.”

Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) a fost creat pentru a răspunde la dezastre naturale majore și pentru a facilita solidaritatea europeană cu regiunile afectate de dezastre din Europa. Fondul a fost creat ca reacție la inundațiile grave din Europa Centrală din vara anului 2002.

De atunci, acesta a fost utilizat pentru 100 de dezastre naturale, acoperind o serie de evenimente diferite, inclusiv inundații, incendii de pădure, cutremure, furtuni și secetă. De asemenea, fondul a fost mobilizat pentru 20 de urgențe de sănătate publică. Până în prezent, 28 de țări europene diferite au beneficiat de sprijin pentru o sumă de peste 7 miliarde de euro.