• Compania de croazieraă Adventure Hurti-gruten Norvegia a dezvăluit planurile pentru nava de croazieră mai „verde”.
  • Proiectul numit „SEA ZERO” a fost inițiat încă din luna martie 2022.
  • Nava va fi echipată cu 270 de cabine pentru a găzdui 500 de oaspeți și 99 de membri ai echipajului.

Căutăm din ce în ce mai multe metode să protejăm planeta de emisiile de carbon și vrem să fim mai ecologici. Compania de croazieră Adventure Hurti-gruten Norvegia a dezvăluit planurile pentru nava de croazieră mai „verde”.

Proiectul numit „SEA ZERO” a fost inițiat încă din luna martie 2022 împreună cu 12 parteneri maritimi și institutul de cercetare din Norvegia. Aceștia au căutat soluții tehnologice care ar putea ajuta la realizarea călătoriilor fără emisii. Pentru a reduce dependența de baterie, cele trei pânze retractabile ale vasului se vor ridica din punte la o înălțime de 50 de metri și vor fi acoperite cu un total de 1.500 de metri pătrați de panouri solare care vor genera energie pentru a încărca bateriile în timpul navigării.

Nava va fi echipată cu 270 de cabine pentru a găzdui 500 de oaspeți și 99 de membri ai echipajului, iar forma sa va avea o rezistență mai mică a aerului, contribuind la reducerea în continuare a consumului de energie. Oaspeții vor fi invitați să își minimizeze propriul impact asupra climei printr-o aplicație mobilă interactivă care își monitorizează consumul personal de apă și energie. Nava de croazieră urmează să fie gata de plecare în 2030.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

Citește și: