• Pragul de bogat începe în Germania la 100.000 de euro care pot fi mobilizați instant.
  • Băncile oferă extra servicii clienților care le permit să gestioneze sume mari de bani.
  • Băncile consideră ultrabogați clienți cu averi care ajung la 30 milioane EUR.

Băncile oferă nu doar credite și conturi personale, ci și consultanță financiară clienților cu venituri mari. Desigur, contra unui comision, care crește proporțional cu sumele investite. Băncile germane au diferite criterii pentru a grupa clienții în funcție de banii lor.

De unde pornește categoria de bogat în Germania?

Categoria de bogat este importantă pentru băncile din Germania și în general pentru bănci. Pentru că ei sunt o bază foarte solidă pentru veniturile băncilor. Dincolo de anumită sumă pe care ei, adică clienții, o lasă la bănci, aceștia le acordă dobânzi mai mari sau extra servicii, consultant pentru investiții și așa mai departe.

Frankfurter Allgemeine Zeitung ne prezintă și care sunt aceste categorii în Germania. Oamenii bogați sunt considerați cei care au o avere lichidă, adică cea pe care pot să o cheltuiască imediat sau să o scoată de pe conturi dacă e nevoie, între 100.000 și 1.000.000 de euro.

Recomandări

SUA UCID LIDERUL ISLAMULUI
BUNĂSTAREA ÎN UE
SUA DUBLEAZĂ TRUPELE
TREBURILE CASNICE AJUTĂ COPII
E ROMÂNA AMENINȚATĂ?
CINE FACE GUVERNUL?

Apoi sunt oamenii foarte bogați dacă venitul lor sau averea lor atinge 1.000.000 de euro, respectiv peste această sumă. Și există categoria ultra-bogaților care atinge sau chiar depășește 30.000.000 de euro. Deci aceasta este cea mai înaltă categorie de bogați pentru băncile germane.

Deci încearcă să atragă superbogații, nu?

Nu neapărat. Băncile sunt focalizate mai ales pe servirea clienților în masă. Deci nu neapărat în ceea ce privește foarte bogații, pentru că aceștia au alte surse de investiții, de exemplu hedge fund-urile.

Băncile preferă pe cei bogați sau foarte bogați, pentru că pot gestiona mai ușor banii lor, pot obține mai avantajos poziții de investiție pentru banii acestora. Deci nu preferă neapărat pe super-bogați, chiar dacă au bani mai mulți. 

Citește și