• Ella Irwin este a doua persoană care părăsește rolul de când Elon Musk a achiziționat platforma de socializare la sfârșitul anului trecut, după Yoel Roth.
  • La scurt timp după ce Musk a preluat conducerea, el a concediat jumătate din cei 8.000 de lucrători ai companiei.
  • De-a lungul lunilor de administrare a lui Musk, unii dintre agenții de publicitate de pe Twitter s-au retras.

Șeful de încredere și siguranță al Twitter a demisionat din compania de social media, potrivit unui raport. Ella Irwin a declarat agenției de presă Reuters că și-a dat demisia, la scurt timp după ce Fortune a raportat că contul ei intern Slack părea să fi fost dezactivat, scrie Sky News.

Irwin a supravegheat moderarea conținutului – un subiect controversat pentru o companie care a fost criticată pentru protecția laxă împotriva conținutului dăunător de când miliardarul Elon Musk a preluat conducerea în octombrie.

La scurt timp după ce Musk a preluat conducerea, el a concediat jumătate din cei 8.000 de lucrători ai companiei, inclusiv aproximativ 15% din departamentul de încredere și siguranță. Șeful departamentului de atunci, Yoel Roth, a demisionat în noiembrie și a fost înlocuit de Irwin.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Sub conducerea lui Musk, au existat eforturi mixte de a modera conținutul inadecvat și inexact. El a promovat o nouă funcție numită Community Notes, care le permite utilizatorilor să ofere context suplimentar tweet-urilor în încercarea de a aborda dezinformarea.

De-a lungul lunilor de administrare a lui Musk, unii dintre agenții de publicitate de pe Twitter s-au retras, temându-se să fie văzuți alături de conținut nepotrivit. Musk a anunțat în mai că a angajat-o pe fosta șefă de publicitate NBCUniversal, Linda Yaccarino, pentru a fi noul director executiv al companiei.

Citește și