• Ted Sarandos, co-directorul executiv al Netflix, nu crede că actorii și regizorii vor fi înlocuiți de programe de Inteligență Artificială.
  • „A.I. nu vă va lua locul de muncă. Persoana care folosește bine A.I. ar putea să vă ia locul de muncă”, a adăugat el.
  • Amenințarea reprezentată de A.I. a fost un punct important de dispută în grevele WGA și SAG-AFTRA de anul trecut.

Creatorii de filme și actorii nu își vor pierde încă locurile de muncă în favoarea unui program de Inteligență Artificială, spune Ted Sarandos, copreședintele directorului executiv al Netflix, în vârstă de 59 de ani, scrie Business Insider.

„Nu cred că un program de Inteligență Artificială va scrie un scenariu mai bun decât un mare scriitor sau va înlocui o mare performanță, sau că nu vom putea face diferența”, a declarat Sarandos pentru The New York Times într-un interviu publicat sâmbătă.

„Inteligența Artificială nu vă va lua locul de muncă. Persoana care folosește bine A.I. ar putea să îți ia locul de muncă”, a adăugat el.

Recomandări

ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO PUNE ARME NUCLEARE ÎN STARE DE LUPTĂ
82 DE LIDERI CER ELIBERAREA UCRAINEI
NOAH SCRIE ISTORIE PENTRU DISNEY
10 CANDIDAȚI VOR SCAUNUL LUI DRULĂ
CUM TE INFORMEZI? ONLINE VS. NEWS

Sarandos a fost numit co-CEO al Netflix în iulie 2020, fiind alături de fondatorul companiei, Reed Hastings. Când Hastings a renunțat la funcția de co-CEO pentru a deveni președinte executiv al Netflix, în ianuarie 2023, el a fost înlocuit de Greg Peters, COO al companiei.

Potrivit lui Sarandos, Inteligența Artificială va avea un impact similar asupra industriei de divertisment ca și alte progrese tehnologice din trecut.

„Vă amintiți cum toată lumea a luptat împotriva home video? Timp de câteva decenii, studiourile nu au vrut să licențieze filmele pentru televiziune”, a declarat Sarandos pentru The Times.

„Așadar, fiecare avans tehnologic în divertisment a fost combătut și apoi, în cele din urmă, s-a dovedit a fi o creștere a afacerii. Nu știu dacă acest lucru ar fi diferit”, a continuat el.

Citește și