• Încrederea românilor în sistemul bancar nu depășește 11%.
  • Mai mult de jumătate dintre români nu au încredere nici în bancheri.
  • Oamenii de știință, doctorii și profesorii se bucură de cea mai mare încredere.

Românii au puțină încredere în sistemul bancar, în politicieni sau în angajații guvernului, mai mult de jumătate dintre noi cred mai mult în oamenii de știință, astea sunt concluziile unui sondaj Ipsos, care dezvăluie unde își pun încrederea cetățenii din 31 de țări ale lumii.

Doar 11% dintre cetățenii români susțin că au încredere în bancheri, iar o proporție uimitoare de 57% susțin că nu au încredere în bancheri și în sistemul bancar românesc. În ceea ce privește liderii de business din țară, 26% dintre români spun că au încredere în ei, în timp ce alți 33% spun că nu au încredere.

Românii au încredere în oamenii de știință

Potrivit studiului, românii au cea mai mare încredere în oamenii de știință, având o proporție de 61%, urmați de doctori, în proproție de 49% și profesori, în proporție de 48%. În business din țară, 26% dintre români spun că au încredere în ei, în timp ce alți 33% spun că nu au încredere.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Români au cea mai mare încredere în oamenii de știință, având o proporție de 61%, urmați de doctori, în proproție de 49% și profesori, în proporție de 48%. Forțele armate, care înregistrează un procent de 47% în răspunsurile românilor, mai apoi fiind clerul, în care doar 27% dintre români au încredere și poliția, pentru care doar 26% dintre români susțin că au încredere.

Citește și: