• Snoop Dogg a propus să conducă Twitter în cadrul unui sondaj pe platformă, aproape un milion de utilizatori susținându-l în candidatura sa.
  • Legenda hip-hop-ului, în vârstă de 51 de ani, l-a ironizat pe Elon Musk, patronul SpaceX și Tesla.
  • La doar 10 ore de la lansarea tweet-ului său, rapperul a acumulat deja peste un milion de voturi și un rezultat copleșitor de 81,8% Da”.

Snoop Dogg a propus să conducă Twitter în cadrul unui sondaj pe platformă, aproape un milion de utilizatori susținându-l în candidatura sa. Legenda hip-hop-ului, în vârstă de 51 de ani, l-a ironizat pe Elon Musk, patronul SpaceX și Tesla, pe fondul unei preluări turbulente a platformei de socializare Twitter.

Duminică seară, Musk și-a întrebat adepții: Ar trebui să mă retrag din funcția de șef al Twitter? Mă voi supune rezultatelor acestui sondaj”, oferind oamenilor să voteze „da sau nu” ca răspuns. Peste 17,5 milioane de oameni au votat, 57,5% dintre aceștia alegând „da”, în speranța că îl vor scoate pe miliardar din fruntea companiei.

Într-un tweet ulterior, Musk a scris: „Așa cum spune proverbul, ai grijă ce-ți dorești, pentru că s-ar putea să ți se îndeplinească”. Între timp, luni, Snoop Dog a intervenit cu tweet-ul: Ar trebui să conduc Twitter?”, lansând un sondaj de opinie luni dimineața devreme.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

La doar 10 ore de la lansarea tweet-ului său, rapperul a acumulat deja peste un milion de voturi și un rezultat copleșitor de 81,8% Da”. Musk nu a comentat încă dacă va renunța definitiv la șefia Twitter. Chiar dacă va demisiona din funcția de director general, el va rămâne proprietarul Twitter.

În trecut, Musk a ascultat sondajele de pe Twitter. Îi place să citeze expresia vox populi, vox dei”, o expresie latină care înseamnă, în linii mari, „vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”. Cea mai recentă mișcare a lui Musk vine pe fondul reacțiilor de respingere a anunțului făcut de Twitter privind politica de interzicere a promovării de conținut de pe alte platforme de socializare.

În mod specific, vom elimina conturile create exclusiv cu scopul de a promova alte platforme sociale și conținutul care conține linkuri sau nume de utilizator pentru următoarele platforme: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr și Post”, se arată într-un tweet, acum șters, de la Twitter Support. Anunțul a atras critici, inclusiv din partea fostului CEO și fondator al Twitter, Jack Dorsey, care a scris pe Twitter De ce?”.

Câteva ore mai târziu, Musk a părut să își ceară scuze pentru această politică. În continuare, va exista un vot pentru schimbări majore de politică. Îmi cer scuze. Nu se va mai întâmpla din nou”, a scris el pe Twitter. Musk a achiziționat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, cu promisiunea de a restabili libertatea de exprimare pe platformă.

Dar tenorul său la vârful Twitter a fost marcat de o serie de schimbări controversate, nu în ultimul rând, el a concediat aproximativ jumătate din personalul său și a încercat o lansare a funcției de verificare cu plată a Twitter.