• Tesla a pierdut deja aproape 60% din valoarea sa în acest an deoarece, la fel ca și alți producători de automobile, se luptă cu probleme legate de lanțul de aprovizionare.
  • Luna trecută, Musk a declarat în fața unui tribunal din Delaware că își va reduce timpul petrecut la Twitter.
  • Peste 17,5 milioane de persoane au participat la vot.

Un sondaj realizat de Elon Musk cu privire la oportunitatea de a demisiona din funcția de director executiv al Twitter a arătat că majoritatea utilizatorilor platformei de socializare care au participat au votat în favoarea acestei decizii, după ce sondajul s-a încheiat luni.

Aproximativ 57,5% din voturi au fost pentru Da”, în timp ce 42,5% au fost împotriva ideii ca Musk să se retragă de la conducerea Twitter, potrivit sondajului lansat duminică seara de miliardar. Peste 17,5 milioane de persoane au participat la vot.

Musk a declarat duminică că va respecta rezultatele sondajului, dar nu a dat detalii despre momentul în care va demisiona dacă rezultatele vor spune că ar trebui să o facă. Acțiunile Tesla Inc, producătorul de mașini electrice pe care Musk îl conduce, au crescut cu peste 5% în tranzacțiile de dinaintea ședinței de tranzacționare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Musk, care și-a pierdut titlul de cea mai bogată persoană din lume la începutul acestei luni, a fondat, de asemenea, întreprinderea de tuneluri Boring Company, susține compania de dispozitive medicale Neuralink și conduce compania de rachete SpaceX. Investitorii Tesla au fost îngrijorați de faptul că Musk s-a împrăștiat prea mult după afacerea Twitter.

Tesla a pierdut deja aproape 60% din valoarea sa în acest an deoarece, la fel ca și alți producători de automobile, se luptă cu probleme legate de lanțul de aprovizionare și cu o concurență tot mai mare în domeniul vehiculelor electrice.

Luna trecută, Musk a declarat în fața unui tribunal din Delaware că își va reduce timpul petrecut la Twitter și că, în cele din urmă, va găsi un nou lider care să conducă compania de social media. Răspunzând la comentariul unui utilizator de pe Twitter privind o posibilă schimbare a directorului general, Musk a declarat duminică: Nu există un succesor”.

Sondajul vine după actualizarea de duminică a politicii Twitter, care a interzis conturile create exclusiv cu scopul de a promova alte firme de socializare și conținutul care conține linkuri sau nume de utilizator pentru platforme rivale.