• Promisiunea proprietarului Twitter de a lăsa utilizatorii să decidă asupra viitorului său rol vine pe fondul reacțiilor de respingere a unor schimbări majore de politică și a interzicerii unor jurnaliști.
  • Twitter declarase că va suspenda cel puțin temporar conturile care includ site-urile interzise în profilul lor.
  • Musk a promis că nu va mai face nicio schimbare majoră de politică fără un sondaj online al utilizatorilor.

Elon Musk le cere utilizatorilor Twitter să decidă dacă ar trebui să rămână la conducerea platformei de socializare, după ce a recunoscut că a făcut o greșeală duminică, când a lansat noi restricții de exprimare care au interzis menționarea site-urilor de socializare rivale.

Într-o altă schimbare drastică a politicii, Twitter anunțase că utilizatorii nu vor mai putea face legături către Facebook, Instagram, Mastodon și alte platforme pe care compania le-a descris ca fiind interzise”.

Dar această măsură a generat atât de multe critici imediate, inclusiv din partea unor apărători din trecut ai noului proprietar miliardar al Twitter, încât Musk a promis că nu va mai face nicio schimbare majoră de politică fără un sondaj online al utilizatorilor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Îmi cer scuze. Nu se va mai întâmpla”, a scris Musk pe Twitter, înainte de a lansa un nou sondaj de 12 ore în care se întreabă dacă ar trebui să demisioneze de la conducerea Twitter. Voi respecta rezultatele acestui sondaj”.

Incidentul a fost cea mai recentă încercare a lui Musk de a lua măsuri împotriva anumitor discursuri, după ce săptămâna trecută a închis un cont Twitter care urmărea zborurile avionului său privat. Printre platformele interzise s-au numărat site-uri mainstream precum Facebook și Instagram, precum și rivalele nou-înființate Mastodon, Tribel, Nostr, Post și Truth Social, al fostului președinte Donald Trump. Twitter nu a oferit nicio explicație cu privire la motivul pentru care lista neagră a inclus aceste șapte site-uri web, dar nu și altele precum Parler, TikTok sau LinkedIn.

Twitter declarase că va suspenda cel puțin temporar conturile care includ site-urile interzise în profilul lor – o practică atât de răspândită încât ar fi fost dificil de aplicat restricțiile asupra milioanelor de utilizatori ai Twitter din întreaga lume. Nu doar linkurile, ci și încercările de a ocoli interdicția prin scrierea „instagram punct com” ar fi putut duce la o suspendare, a precizat compania.

Unul dintre cazurile de testare a fost proeminentul capitalist de risc din Silicon Valley, Paul Graham, care în trecut l-a lăudat pe Musk, dar care duminică le-a spus celor 1,5 milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter că aceasta a fost ultima picătură” și să îl găsească pe Mastodon. Contul său de Twitter a fost suspendat imediat, iar la scurt timp după aceea a fost restabilit, Musk promițând să revină asupra politicii implementate cu doar câteva ore mai devreme.