- Johnson&Johnson ar putea pune în practică un plan de faliment.
- Planul de faliment ar aduce plăți mai mici pentru cazurile nesoluționate anterior.
- Reclamanții care nu au încheiat un acord cu J&J s-ar putea trezi în proceduri de faliment prelungite.
Johnson&Johnson analizează posibilitatea de a transfera datoriile generate de litigiile legate de pudra de talc într-o entitate care ar solicita apoi protecţia legii falimentului, potrivit unor surse citate de Reuters.
În timpul negocierilor cu reclamanții, unul dintre avocații grupului a precizat că Johnson&Johnson ar putea pune în practică un plan de faliment. Acest plan ar aduce plăți mai mici pentru cazurile nesoluționate anterior.
Avocații reclamanților nu ar putea opri compania să facă un astfel de pas, dar îl pot contesta ulterior. Totuși, J&J nu a decis dacă va urma planul de faliment, existând posibilitatea să renunțe la idee.
Gigantul farmaceutic a început să aibă probleme după ce mai mulți reclamanți au precizat că pudra de talc pentru bebeluși conține azbest, un mineral cancerigen considerat nesigur la orice nivel de expunere.
Printre reclamanți se află și femei care suferă de cancer ovarian și alte persoane care au mezoteliom.
”Johnson & Johnson Consumer nu a decis asupra vreunui mod particular de acţiune în acest litigiu, decât să continue să apere siguranţa talcului şi să judece aceste cazuri în sistemul delictual, aşa cum demonstrează procesele în curs”, a precizat filiala J&J care se ocupă cu produsele din talc ale companiei, într-un comunicat.
Ce se va întâmpla dacă J&J pune în aplicare planul de faliment?
În cazul în care compania pune în aplicare planul de faliment, reclamanții care nu au încheiat un acord cu J&J s-ar putea trezi în proceduri de faliment prelungite cu o companie probabil mult mai mică.
Plăţile viitoare către reclamanţi ar depinde de modul în care J&J va decide să finanţeze entitatea care va prelua datoriile legate de talc.