• 20 de locuri de muncă în pericol din cauza A.I. potrivit unui nou studiu din U.K.
  • Potrivit investigatorilor principali, până la 30% din locuri de muncă pot fi automatizate cu AI.
  • Cele mai afectate locuri de muncă sunt în finanțe, drept, afaceri, rolurile de management și munca de birou.

Odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale cred că ai tot auzit expresia „AI vine după locurile noastre de muncă!”. Un nou studiu realizat de Departamentul Educației din Marea Britanie sugerează că strigătele sunt, într-adevăr, mai reale ca niciodată.

Potrivit investigatorilor principali, până la 30% din locuri de muncă pot fi automatizate cu AI. Pe măsură ce utilizarea AI devine din ce în ce mai răspândită, studiul a descoperit că cele mai afectate locuri de muncă sunt în finanțe, drept, afaceri, rolurile de management și munca de birou.

Manageri financiari și directori, contabilii autorizați, psihologii, directori și directori de achiziții, economiștii, statisticieni, actuari, profesioniștii în managementul proiectelor de afaceri şi financiare, analiștii financiari și de investiții, consilierii, profesioniștii din domeniul juridic, profesioniștii în afaceri, controlorii de credit, avocații și ingineri civili sunt pe listă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Și consilierii educaționali și inspectori școlari, HR și ocupații administrative, profesioniștii în afaceri, cercetare și administrație, managerii de cont financiar, contabilii, manageri de salarizare și funcționari de salarizare, ocupații administrative ale guvernului național și profesioniștii asociați in marketing ar putea fi in pericol.

Studiul a analizat, de asemenea, profesiile care vor fi cel mai puțin afectate de IA, inclusiv sportivii, ocupațiile elementare în construcții, tencuitorii, montatorii de oțel și curățenii de vehicule.

Citește și